9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Veselīgi dārzeņi, kuri dažkārt var kaitēt – astoņi gadījumi

 

Uzturs, kurā ir daudz dārzeņu un augļu, tiek uzskatīts par vienu no labākajiem. Tas gan uzlabo veselību, gan mazina dažādu saslimšanu risku. Tomēr, ja tev jau ir kādas slimības vai problēmas, daži dārzeņi var vairāk kaitēt, nekā sniegt labumu.

Dedzināšana kuņģī – Ja tu regulāri sastopies ar šo problēmu, pamēģini no ēdienkartes uz pāris nedēļām izslēgt tomātus. Varbūt tieši tie ir pie vainas. Ja nekas nemainās, dodies pie ārsta.

Tu lieto medikamentus, kas sabiezina asinis – Ja tu lieto šādus medikamentus, tev ir nepieciešams uzturēt stabilu K vitamīna līmeni asinīs. Ja tev patīk dārzeņi, kuros ir daudz šī vitamīna (kāposti, spināti, brokoļi, puķkāposti), tad samazini to daudzumu savā uzturā.

Akmeņi nierēs – Ierobežo savā uzturā spinātu, biešu, biešu lapu un rabarberu daudzumu.

Podagra – Ierobežo sparģeļu daudzumu savā uzturā. Tie veicina urīnskābes izstrādi, kas noved pie sāpīgām podagras lēkmēm.

Alerģiskas reakcijas – Cilvēki, kuri ir jutīgi pret lateksu, var nejauki reaģēt pret avokado. Daudziem cilvēkiem, kuri ir jutīgi pret aspirīnu, rodas alerģiska reakcija arī pret redīsiem.

Gremošanas sistēmas darbības traucējumi – Samazini kāpostu, brokoļu, ziedkāpostu un briseles kāpostu lietošanu uzturā. Tie veicina gāzu veidošanos kuņģī un vēdera pūšanos.

Tu seko līdzi savam svaram – Uzmanies ar baklažāniem. Izrādās, cepts baklažāns uzsūc sevī četras reizes vairāk tauku, nekā frī kartupeļi. Gatavo šo dārzeni sautējot vai cepot cepeškrāsnī. Ja tu tomēr vēlies to apcept, izmanto minimālu daudzumu eļļas.

Problēmas ar vairogdziedzeri – Cilvēkiem, kam ir problēmas ar vairogdziedzeri, nevajadzētu ēst svaigu rāceni. Ja tas tomēr garšo, tas ir termiski jāapstrādā.

 

Materiāli rakstam no portāla Health.com.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.