8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Strīdieties pareizi: 5 veidi, kā konstruktīvi risināt konfliktus

 

Visi sapņo par ideālām attiecībām, kurās vienmēr ir tikai mīlestība un nekad nav strīdu. Taču tā ir utopija. Reālajā dzīvē katram pārim ir savas problēmas un attiecībās – drāmas un strīdi.

Attiecību skaidrošana nenozīmē mīlestības beigas, taču arī tādi gadījumi, protams, ir. Lai nenotiktu tas ļaunākais, ir jāprot strīdēties pareizi un konstruktīvi.

Pārliecinies, ka strīda laikā, jūs skatāties viens uz otru

Izvairies no strīdiem pa telefonu (zvaniem un īsziņām) vai braukšanas laikā. Ir svarīgi, ka jūs varat skatīties viens otram acīs, un ne jau caure telefona vai datora ekrānu. Tev ir skaidri jāredz, kā partneris jūtas, ko pasaka viņa skatiens un ķermeņa valoda.

Ieklausies savā partnerī

Ieklausies vārdos, ko viņš saka, vēro viņa kustības. Tava partnera seja var parādīt to, ko viņš jūt, bet ko viņš nespēj izteikt vārdos. Ieklausies arī savās sajūtās.

Izprotiet problēmas sakni

Strīdā katra puse problēmu redz no sava augstuma vai puses. Taču nekas nemainīsies, ja jūs tikai mētāsieties ar gudrām frāzēm un atteiksieties paraudzīties uz situāciju no partnera skatpunkta.

Neuzkavējaties strīdā pārāk ilgi

Dusmas, saspringums un aizvainojums, kuru tu ilgu laiku turi sevī, negatīvi iespaido tavu ķermeni, domas un attiecības. Priekš kam tev lieku stresu? Atvēliet minūti, lai mainītu sarunas tematu. Izdari kaut ko, kas atgādinātu partnerim, ka jūs varat strīdēties par jebko, bet jebkurā gadījumā viens otram esat un paliekat uzticīgi.

Pēc strīda neglabā negatīvas jūtas un emocijas

Strīda karstumā mēs nereti sakām lietas, ko vēlāk nožēlojam. Tomēr nožēla nemaina faktu, ka tu partnerim esi nodarījusi pāri.

Pārliecinies, ka tu un partneris uzreiz pēc strīda atvainojaties par visu slikto, ko esat pateikuši, un strādā pie kļūdu labošanas. Pretējā gadījumā nākamais strīds atnesīs tikai negatīvismu, kurš vēl vairāk iznīcinās iespēju risināt jautājumu mierīgi un efektīvi.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.