2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Attiecības: Kāpēc viņš ir greizsirdīgs?

 

No sākuma varbūt tev viņa greizsirdība netraucēja. Pat šķita mazliet mīlīga. Bet pēc tam izprašņāšana kļuva biežāka, skarbāka un uzstājīgāka. Greizsirdība spēj iznīcināt par spēcīgākās jūtas.

Kāpēc viņš ir greizsirdīgs?

Iemesli var būt dažādi – sākot ar kompleksiem, kuri velkas līdzi jau kopš bērnības, un beidzot ar sāpīgu attiecību pieredzi, kad vīrietī raisīja pārliecību, ka sievietēm nevar uzticēties. Daudzi vīrieši ir nepārliecināti par sevi un netic, ka viņš kādai sievietei varētu pa īstam patikt. Tāpēc caur savu greizsirdību izrāda savu piesardzību. Kas, diemžēl, dažreiz kļūt pārāk uzmācīga.

Kā komunicēt ar greizsirdīgu vīrieti?

Neprovocē viņu

Tavs vīrietis ir tiesīgs zināt, kur tu esi un ko dari. Pamēģini sevi nostādīt viņa vietā. Tu arī gribētu zināt. Nevajag kliegt “tā nav tava darīšana”, atslēgt telefonu, slēpt savas mantas un melot. Protams, ka tas viņā raisīs aizdomas! Esi maksimāli godīga un atklāta.

Uz jautājumiem atbildi mierīgi

“Nu, kur tu biji?”, “Kas viņš ir?”, “Kāpēc tu nepiezvanīji?”. Jā, šie jautājumi dažkārt var pamatīgi pakutināt nervus. Tā vien gribas “uzsprāgt” un aizcirst durvis. Vai tiešām viņš tev neuzticas un neciena tavas jūtas? Bet, tiklīdz tu sāksi dusmoties vai izvairīties no atbildes, vīrietis sadusmosies vēl vairāk. Centies uz jautājumiem reaģēt mierīgi un atbildēt laipni. Patāv iespēja, ka drīz vien viņš nomierināsies un problēma pati atrisināsies.

Izsaki viņam komplimentus

Daudzu greizsirdīgu vīriešu problēma ir tajā, ka viņiem ir zems pašnovērtējums. Bet, tu vari to ietekmēt. Atgādini viņam, ka viņš tev ir labākais un vienīgais. Izcel viņa panākumus un palutini viņu. Tiklīdz tu pārstāj vispār izteikt komplimentus, viņa prātā veidojas virkne jautājumu: “Nav komplimentu, tātad es viņai neesmu pats labākais. Bet, kurš tad ir?” Un tur tad parādās greizsirdība…

Ļauj viņam saprast, ka tu par viņu domā 

Ja apstākļi ir sakrituši tā, ka jūs pašlaik neesat līdzās, neaizmirsti viņam atgādināt par sevi un savu nostāju pret viņu. Aizbrauci komandējumā uz pāris dienām? Noteikti paziņo viņam, kur esi un pasaki, ka ilgojies. Tev pāris stundas ilgāk jāpaliek darbā? Paziņo viņam par to, lai viņš nedomātu, ka tu kaut kur klaiņo apkārt.

Pret citiem vīriešiem izturies pēc iespējas neitrālāk

Tavam vīrietim ir jābūt pārliecinātam, ka viņš tev ir svarīgākais. Tas nozīmē, ka nevajag ķiķināt ar saviem draugiem-vīriešiem viņa klātbūtnē. Vienkārši padomā, kā tu justos, ja viņš būtu tavā vietā un to pašu darītu ar sievietēm. Kad mīļotais cilvēks ir blakus, viņam ir jābūt tavās acīs tam interesantākajam cilvēkam.

Jā, varbūt būs sievietes, kas teiks, ka ar tādu greizsirdīgu vīrieti vispār nevajadzētu būt kopā, bet sirdij nepavēlēsi. Ir reizes, kad cilvēks ir jāpieņem tāds, kāds viņš ir un ir jāmēģina palīdzēt situāciju vērst par labu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.