0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

6 mīti par laulību

 
lauliba
Pastāv dažādi uzskati par to, kas ir laimīga laulība – laulība bez strīdiem ar absolūtu saskaņu, laulība ar traku uzdzīvi gultā un vēl, un vēl. Daudzas laulības, no malas skatoties, sauc par laimīgām. Tomēr “laimīgs” ir diezgan abstrakts jēdziens. Lūk, 6 mīti par to, kas veido laimīgu laulību.
 
  1. Traks sekss. Šis mīts ir aplams. Traks sekss nevar ilgt desmitgadēm, un pat ne gadu. Agri vai vēlu tāds apnīk, abas puses nogurst. Kas par daudz, tas par skādi. Ilgstošās attiecībās notiek smags darbs arī pie erotikas.
  2. Romantikas saglabāšana.  Taisnība, bet pie tā arī jāstrādā, lai svaigums saglabātos ilgstoši. Līdzīgi kā puķe puķupodā laiku pa laikam ir jāaplaista, laiku pa laikam jāmēslo. Līdzīgi arī attiecības, tās jāatsvaidzina ar kādām neordinārām darbībām- pārsteigumu, ceļojumu, vai vienkārši pamainītu ikdienas rutīnu.
  3. Vienādi uzskati par notiekošo dzīvē. No vienas puses, tas ir jauki, ka viedokļi saskan par dzīvē redzēto esošo tuvākā apkārtnē un notiekošo. No otras puses, pārāk vienādas domas par visu agri vai vēlu novedīs pie garlaicības un rutīnas attiecībās, kas ir sākums mīlestības izzušanai.
  4. Vienādas aizraušanās. Izklausās forši? Bet patiesībā tas ir neveselīgi. Attiecībās nepieciešams laiks sev, laiks bez otras puses. Atšķirīgi hobiji ir labākais variants. Pie tam tas ir labs rutīnas kliedētāj – virnā nedēļas nogalē kopā nodarvoties ar vienas puses hobiju, otrā – ar otras puses.
  5. Ideāli – ja precas mīlestības pēc. Vissarežģītākais mīts – jūtu ķīmija ir viena no plašākajām tēmām, runājot par attiecībām. Tā pat jūtu ķīmija nav pastāvīgs lielums. Tā ceļas un tā arī pa reizei noplok. Šo ķīmiju ietekmē 1000 faktori, ieskaitot pat laika apstākļus. Labākais ko darīt – katru dienu pielāgoties mainīgai ārējai pasaulei un aizvien kaislīgai ģimenes dzīvei.
  6. Katrai pusītei ir savi pienākumi ģimenē.  Lūk, tas ir svarīgi. Šie pienākumi var tikt dalīti pēc savstarpējās vienošanās, tomēr tiem jābūt savstarpējā līdzsvarā. Piemēram, viens mazgā traukus, otrs iznes miskasti. Viens ravē dārzu, otrs pļauj zāli. Māte audzina bērnus, tēvs gādā iztiku. Sabalansētība dos līdzsvaru attiecībās.
 
Liela mīla un skaista ģimene: viss ir divu cilvēku rokās. Bez mītiem. 
 
Avots: cosmo.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.