6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

5 padomi, kā pārdzīvot šķiršanos, nesajūkot prātā

 

sieviete-raud

Nav viennozīmīgi iedarbīga veida, kā pārdzīvot attiecību beigas – vienam dusmas liekas derīgs risinājums, kādam citam der piedzeršanās un ballēšanās ar draugiem vai draudzenēm. Bet atbildes uz mūžīgo jautājumu “Kad man viss būs atkal labi?” nav. Lūk, 5 padomi, kā vieglāk pārdzīvot šķiršanos.

  1. Neapspied emocijas. Vienīgais cilvēks, ko šķiršanās sākumā tu mēģini pārliecināt, ka viss ir labi, esi tu pati, un tas nedarbojas. Šķiršanās ir šausmīgas, nav citu variantu, tāpēc neizliecies, ka tava šķiršanās tāda nebija. Dusmas, bēdas, aizvainojums – tās ir normālas emocijas, tāpēc neslāpē tās. Ja emocijas turēsi iekšā, tas būs tikai īslaicīgs risinājums – tu esi kā balons, kurā nepārtraukti tiek pūsts gaiss, un pati nemaz nemanīsi, kā uzsprāgsti, jo gaisa ir par daudz. Izraudi, izkliedz emocijas – tas tevi nepadara par vāju, bet gan par cilvēku.
  2. Nespīdzini sevi. Lielākoties šķiet, ka nesaproti, kāds bija šķiršanās iemesls, kaut arī bijušais jau ir tiešā tekstā to pateicis. Prātā šaudās domas: “Bet kas bija īstais iemesls?” Reizēm attiecību izbeigšanos pieņemt ir grūti, bet briesmīgākais, ko tu vari sev nodarīt – rakties pagātnē un meklēt iemeslus, kāpēc tās varētu būt beigušās. Nefantazē par alternatīviem iznākumiem vai to, ko tu varēji darīt labāk, lai attiecības neizjuktu. Pieņem faktu, ka viss ir cauri un turpini dzīvot. Atrodi, kur novirzīt enerģiju – atjauno kontaktus ar draugiem vai iepazīsties ar jauniem cilvēkiem. Tici man, sevis spīdzināšana ar domām ne pie kā laba nenovedīs.
  3. Pārtrauc kontaktēšanos. Tev jāturpina dzīvot bez atgādinājumiem par bijušo. Izslēdz viņu no savas dzīves. Īslaicīgi vai uz ilgu laiku – tas atkarīgs no tevis. Aizvāc no mājas, darba vietas u.c. vietām visu, kas atgādina par viņu. Ja valkā kādu rotaslietu, ko viņš dāvināja, tad noglabā to lādītē dziļākajā kaktā vismaz līdz tam brīdim, kad būsi atlabusi. Izdzēs kopīgās un viņa bildes, viņa telefona numuru, epasta adresi, pārtrauc draudzību Facebook. Tici, tas nāks tikai par labu, nav nepieciešami nepārtraukti atgādinājumi par attiecībām, kuras ir beigušās. Pie tam, kādā piektdienas naktī pēc pāris dzērieniem vai, kad esi noskatījusies romantisko filmu, tā vien liekas, ka “Viena ziņa jau neko sliktu neizdarīs, vai ne?” Nē. Izdarīs gan.
  4. Atrodi brīvības plusus. Sāc atkopties pēc šķiršanās? Lieliski! PIEŅEM KATRU IESPĒJU, KAS NĀK TAVĀ CEĻĀ. Pietiek vazāties pa māju briesmīgajās treniņbiksēs un čībās, sakop sevi, uzvelc pievilcīgu kleitu, sapucējies un dodies ar draudzenēm baudīt dzīvi! Dodies uz pasākumiem, ballītēm, flirtē! Nelaid garām savas iespējas, kuru būs ne mazums. Kas zina, varbūt tieši šajā ballītē tu satiksi savu nākamo mīlestību.
  5. Dod laikam laiku. Kamēr vieniem šāds spēriens ar atgriešanos sabiedrībā var lieliski palīdzēt, citiem labāk līdz laiks. Nav viennozīmīga un noteikta laika, kādā cilvēki tiek pāri šķiršanās sāpēm. Dažiem labāk palīdz mešanās jaunās attiecībās, citiem šāds gājiens nodara vēl lielāku pāridarījumu. Ignorē draugus ar izpalīdzīgajiem padomiem un atkopies savā tempā un savā veidā. Vienas nakts sakari var būt aizraujoši un jautri, taču tajā pat laikā tie var likt sajusties nevajadzīgai un īpaši vientuļai, ja šādam solim neesi pa īstam gatava. Pēc savām sajūtām izlem, kas ir labākais tev. Atceries – vienalga, kādā tempā tu atkopies, galvenais, ka tas notiek.

 

 

AVOTS

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.