10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

5 “varas pozas”, kuras tev būtu jāsāk izmantot savā darbavietā

 

Tas, kā tu stāvi vai sēdi savā darba vietā, var ļoti mainīt apkārtējo viedokli par tevi.

Vien plecu paraustīšana tevi no līdera pozīcijas var “novikt zemē”. Jauns pētījums, kas ir publicēts The Wall Street Journal, pierāda, ka spēcīga ķermeņa valoda var izmainīt cilvēka hormonus un attieksmi. Tev nav jābūt supervaronim, lai pievērstu savu uzmanību – tev vienkārši ir jāstāv kā supervaronim.

Pētījumos atklāts, ka “varas pozas” samazina stresa hormona kortizola līmeni asinīs, kas savukārt palielina testosterona līmeni.

Atceries, ka statuss un autoritāte neverbāli tiek demonstrēta kā augstums un vieta. Tādēļ stāvi taisni, turi plecus atliektus atpakaļ, paplašini savu personīgo zonu un galvu turi augstu paceltu!

Piecelies

Ja vadi prezentāciju, vienkārši piecelies. Sēdēšana ir pasīva – stāvēšana piesaista uzmanību un “pievelk” cieņu.

Piecelies un pārliecies pār galdu

Tieši tāpāt kā putni sevi padara varenāku, izplešot spārnus, arī tu vari kļūt varenāka, ja aizņemsi vairāk vietas. Lielai daļai sieviešu, it īpaši tām, kuras strādā kopā ar vīriešiem, nav gara auguma priekšrocību, tādēļ vieta ir jāaizņem citos veidos. Sievietes visbiežāk sēžot cenšas aizņemt pēc iespējas mazāk vietas, tomēr, ja vēlies cieņu un varu, tad tev jādara tieši pretējais.

Sēdi, izplešot rokas uz blakus esošā krēsla

Pat ja sēdi, tev sevi ir jāpadara pēc iespējas lielāku. Balstoties pētījumos, šāda pieeja radīs iespaidu par varu.

Stāvi varas stājā pat tad, ja neviens to neredz

Ja tev ir ļoti nozīmīga telefona saruna vai arī tu raksti kādu svarīgu e-pastu, tik un tā praktizē varas stāju. Tā tev liks justies spēcīgākai. Plus – stāvēšana ir labāka tavai veselībai nekā sēdēšana.

Iztēlojies, ka esi Wonder Woman

Stāvēšana ar platām kājām un rokām, kas uzliktas uz gurniem, sākotnēji varētu šķist dīvaina, tomēr šī ir ļoti laba varas stāja.

https://az616578.vo.msecnd.net/files/responsive/embedded/any/desktop/2016/12/13/6361719113052731471487984974_wonder-woman.jpg
Foto: https://az616578.vo.msecnd.net/files/responsive/embedded/any/desktop/2016/12/13/6361719113052731471487984974_wonder-woman.jpg

Nav svarīgi, kā tava ķermeņa valoda komunicē ar citiem, ir svarīgi, kā tava ķermeņa valoda komunicē ar tevi: tava ķermeņa valoda maina prātu, prāts maina attieksmi, un attieksme maina iznākumu!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.