11.4 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Neaizej no darba intervijas, nepajautājot trīs svarīgus jautājumus

 

Darba devēji vienmēr intervijas beigās jautā, vai tev ir kādi jautājumi. Pirms saki „nē” un vienkārši aizej, atceries, ka tavi jautājumi var palielināt tavas iespējas iegūt darbu, kā arī labāk saprast, vai tiešām vēlies tajā uzņēmumā strādāt.

1.Pajautā par uzņēmuma korporatīvo kultūru

Tā ir ļoti svarīga darba sastāvdaļa. Tev kolēģi būs jāredz katru dienu, un būtu tikai normāli, ja vismaz reizi gadā jums būtu kādas kopīgas aktivitātes, un labas attiecības kopumā.

Uzdodot šādu jautājumu, tu spēsi labāk izprast to, vai uzņēmuma darbinieku kompānija tev būs piemērota, un kā tu tajā jutīsies.

2.Pajautā, kāda ir tipiska darbinieka diena

Šim jautājumam būtu jābūt pašsaprotamam. Ir ļoti svarīgi uzzināt, kāda būs tava ikdiena, un saprast, vai tevi tā vispār apmierinās. Tāpat darba devējam varētu rasties priekšstats par to, ka tu patiesi esi ieinteresēta iegūt konkrēto darbu.

3.Pajautā, kāds ir intervijas nākamais solis

Parasti pēc intervijas ir nervozas atbildes gaidīšanas periods. Kad viņi beidzot zvanīs vai rakstīs? Kādu atbildi es saņemšu? Lai izvairītos no šāda veida stresa, neaizmirsti potenciālajam darba devējam pajautāt, kas notiks pēc intervijas. Ja viņi sola piezvanīt, pajautā, kad tas aptuveni varētu būt; Ja notiks nākamā atlases kārta, pajautā, kas tieši būs jādara.

Nebaidies jautāt, jo tikai tā tu uzzināsi to, ko vēlies un pasargāsi sevi no lieka stresa.

Intervijas beigās neaizmirsti pateikt intervijas vadītājam „paldies”. Un atceries, pat, ja tev atsaka, tas nav iemesls dusmām. Palūdz uzņēmumam paskaidrot, kāpēc tava kandidatūra tika noraidīta, jo tas tev palīdzēs nākotnē nepieļaut tās pašas kļūdas.

 

Avots: Brightside.me

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.