8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā kļūt bagātam?

 

Kapitālisma sabiedrībā pastāv ļoti liela sociālā plaisa. Kamēr liela daļa cilvēku dzīvo ļoti trūcīgi un ņem pikavippi jeb ātros kredītus, lai varētu izdzīvot, citiem ir uzkrāts neiedomājami liels kapitāls. Nereti zemākais slānis uzskata, ka lielu bagātību gūt godīgā darbā, sākot no pilnīgas nulles, ir teju neiespējami un ka visi bagātnieki ir vai nu krāpnieki, vai savu bagātību mantojuši, taču tā nav. Liela daļa miljonāru tik tiešām ir sākuši no nekā. Tiesa, lielai daļai no viņiem paveicās vai arī viņiem bija kādas unikālas prasmes vai idejas, kas ļāva iegūt starta kapitālu, taču tālāka bagātības uzkrāšana un vairošana ir atkarīga tikai no pārdomātiem lēmumiem, aktīvas rīcības un pareiza domāšanas veida. Ik viens var kļūt bagāts, ja seko noteiktam rīcības plānam.

  1. Diversificējiet savus ienākumus

Reti kuram izdodas uzkrāt bagātību ar vienu ienākumu avotu. Vairumam cilvēku ir viens darbs vai ienākumi no sava biznesa, bet tas arī viss. Pirmkārt, vēl viens ienākumu avots vairos jūsu kopējos ienākumus, un tas sniegs iespēju ietaupīt naudu, kā arī jūs pasargāsit sevi, jo, zūdot vienam ienākumu avotam, paliks vēl citi. Daudziem miljonāriem jau no paša sākuma ir vismaz trīs ienākumu avoti. Tie var būt, piemēram, jau minētie ienākumi no sava biznesa vai algotā darba, kā arī pasīvie ienākumi no investīcijām, ienākumi no saviem hobijiem, ienākumi no dažādiem papildus projektiem utt. Iespēju, kā diversificēt savus ienākumus, ir gana daudz, tikai jāprot atrast savām vajadzībām un iespējām piemērotākās opcijas.

  1. Fokusējieties uz saviem mērķiem

Pēc ienākumu diversifikācijas, kad ienākumu apjoms palielinās, nereti daudziem rodas vēlme savu naudu iztērēt – galu galā, visi bagātnieki taču brauc ar luksusa automašīnām, dzīvo lielās, greznās mājās un valkā dizaineru apģērbus. Pirmkārt, ja iztērēsit visu savu kapitālu pašā sākumā, jūs nekad nekļūsit bagāts. Tieši tā ir arī daudzu bijušo miljonāru lielākā kļūda. Nereti cilvēkiem paveicas, piemēram, ar unikālu biznesa ideju, un pēkšņi tiek gūta liela nauda, bet tas, vai šī nauda būs pamats bagātībai, vēl nav garantēts. Otrkārt, arī priekšstats, ka visi bagātnieki šķiežas ar naudu pa labi un pa kreisi, ir maldīgs. Liela daļa patiešām piedomā pie naudas taupīšanas. Luksusa preces nereti ir pat iznomātas vai arī tās ir sponsoru dāvanas, tāpēc arī tad, ja jums ir gana daudz naudas, lai nopirktu visu, ko sirds kāro, to nedrīkst tērēt neapdomīgi.

  1. Investējiet

Protams, lai nodrošinātu to, ka uzkrātais kapitāls aug pats no sevis, ir jāveic investīcijas. Investīcijas var būt visdažādākās. Ja vēlaties panākt vien to, ka nauda nezaudē savu vērtību, pietiks ar to, ka tā tiks noguldīta depozītā, taču, ja vēlaties panākt kapitāla pieaugumu, ir jādomā par cita veida investīcijām, kas saistās ar zināmu risku. Labs variants ir investīcijas vērtspapīros, taču daudzi ir uzkrājuši bagātības arī, piemēram, investējot dārgmetālos vai nekustamajā īpašumā. Patiesībā, jo vairāk investīciju objektu, jo labāk. Ieguldiet savu naudu visur, kur saskatāt potenciālu, nevis vienkārši bezjēdzīgi to glabājiet.

  1. Nepārtraukti izglītojiet sevi

Vairums miljonāru un miljardieru turpina mācīties  un izglītot sevi līdz pat mūža baigām. Tā ir lielākā atšķirība starp vienkāršo tautu un bagātniekiem. Vairums cilvēku uzskata, ka jāpabeidz vidusskola, tad augstskola un tad jāstrādā, bet bagātie uzskata, ka jāmācās un jāizglīto sevi visu mūžu. Tas viņiem paver neiedomājami plašas iespējas gan darba tirgū, gan citās dzīves sfērās, kā arī ļauj visu laiku sekot līdzi tam, kas ir aktuāli. Tikai tā ir iespējams panākt, ka nauda noturas pie jums ilgu laiku. Ja neizglītosit sevi, jūs tikai gulēsit uz vecajiem lauriem un nekur tālāk arī netiksit.

  1. Uzstādiet sev augstus mērķus un ejiet uz tiem

Ja jūs tiešām gribat kļūt bagāts, nevis tikai panākt, ka varat atļauties mazliet vairāk, jums ir jāuzstāda sev augsti mērķi gan finansēs, gan dzīvē kopumā, un pats svarīgākais – jūs nedrīkstat baidīties uz tiem iet. Nereti tieši bailes un nedrošība ir tā, kas neļauj īstenot savus sapņus, tāpēc ir jātiek tam pāri. Reti kuram ir izdevies gūt bagātību, nenesot lielākus vai mazākus upurus. Ir jāsaprot, ka šis ceļš nebūs viegls. Iespējams, būs jāuzņemas ļoti liels risks, bet tikai tā var kaut ko sasniegt.

Arī no pašas apakšas ir iespējams uzkāpt līdz augšai, ja vien to ļoti vēlas.  Arī cilvēki, kam reiz vienīgais glābiņš bija koroton pikavippi jeb bezprocentu ātrais kredīts, ir sasnieguši finanšu virsotnes un kļuvuši par miljonāriem. Nekas nav neiespējams, vienīgi ir jāuzstāda sev mērķis un uz to pastāvīgi jātiecas, neļaujoties kārdinājumiem, kas gadās ceļā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.