1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Dienas atziņa: Būt labai sievietei ir ļoti, ļoti slikti

 

Fashion Portrait of model lying on table by Arsenii Gerasymenko on 500px.com

Būt labai sievietei ir ļoti, ļoti slikti. Kāpēc? Tāpēc, ka nav iespējams visiem apkārtējiem izdabāt, un pie tam saglabāt normālu pašvērtējumu. Pelnrušķītes sindroms vēl nevienu nav novedis līdz prinča apskāvieniem. Tieši otrādi – daudzas sievietes ir kļuvušas par īstiem darba zirgiem.

Kāpēc darba zirgiem? Jo uz labām sievietēm jāj. Un viņas vēl domā – vai es pietiekami labi vedu? Vai es nekratos par daudz? Vai cilvēkiem ir ērti?

Ja tu esi slikta sieviete, parādi šo rakstu labai. Bet, ja esi laba, dari, lūk, ko:

Pārstāj izdabāt citu vēlmēm

Saderam, ka tu ar šo pat mazliet lepojies? Tu vienmēr steidzies palīdzēt citiem vēl pirms tev ir lūgta palīdzība. Bet, redzi, ar cilvēkiem nekas slikts nenotiks, ja viņi kaut reizi paši atvērs savu muti un pateiks, ko tad viņiem no tevis īsti vajag. Tas ir, pirmkārt.

Otrkārt – tu neesi pamanījusi, ka dažas tavas darbības jau vairs nav vienkārša izpalīdzēšana? Tu visiem apkārt esi vajadzīga 24/7. Un kļūs tikai sliktāk. Jāpriecājas, ka vēl sejā tev nespļauj par to, ka neesi viņiem laikus čībiņas pienesusi.

Iemācies pildīt pati savas vēlēšanās! Iesākumā kaut vai tās uzraksti. Kad 30 minūtes blenzīsi tukšā lapā, sapratīsi, cik gan sen tu neesi domājusi par to, ko tu pati īsti vēlies. Pirmais solis paveikts!

Sāc sevi slavēt

Balsī. Skaļi un izteiksmīgi. Nekautrējies! Un vēl izveido sev blociņu, kurā pirms gulētiešanas raksti „pieci punkti kāpēc es šodien esmu malacis”. Kāpēc? Tāpēc, ka pagaidām tu vēl neesi malacis. Pagaidām tu esi narkomāne. Tu esi atkarīga no sveša viedokļa. Bez viņu viedokļa tava dzīve šķiet tukša un bezjēdzīga. Diemžēl, nav iespējams tā vienkārši ņemt un kļūt neatkarīgai. Taču pavisam vienkārši var „atšķaidīt” svešu viedokli ar savējo.

Tas palīdz. Pēc kāda laika tu pamanīsi, ka tavs viedoklis tev būs svarīgāks nekā citu cilvēku izteiktais.

Uzrīko sev „nepaklausības svētkus”

Ieslēgt salkanu ziepju operu un nakts laikā izēst visu ledusskapja saturu nav „nepaklausības svētki”. Labas sievietes problēma ir tāda, ka viņa citu acīs cenšas būt ļoti paklausīga. Pat pārāk.

Labas sievietes piektdienas vakarā rīko ģenerāltīrīšanu, jo zina, ka sestdien no rīta ciemos nāks vīra māte. Tu zini, ka, ja viņa ieraudzīs nekārtību – sodīs tevi. Labas sievietes patiesi tā domā. Un to labot nav nemaz tik vienkārši.

Metode ir šāda – izvēlies kādu darbu, kas tevi kaitina, un nedari to. Bērnam vecāku sapulce? Neej! Lai iet vīrs. Negribi visu vakaru kārtot māju, jo vīra māte brauks ciemos? Nedari to. Ja viņai kaut kas nepatīk, lai pati savāc! Tu redzēsi, kā situācija mainās!

Pārstāj meklēt attaisnojumus

Pati galvenā labo sieviešu problēma ir tāda, ka viņas neprot pateikt „nē”. Laba sieviete neprot nevienam atteikt. Ieteikums „iemācies atteikt” ir tikpat muļķīgs, kā pateikt pelei kļūt pat ezi. Ir jāsaprot, kāpēc tu neproti atteikt. Tāpēc, ka pēc tam tu sev skalo smadzenes ar jautājumiem: bet, vai cilvēks neapvainojās? Vai man bija taisnība? Varbūt nevajadzēja atteikt?… Tu visu laiku pārdzīvo, nervozē un pārmet sev visu, ko izdari. Tas atņem ļoti daudz enerģijas, tāpēc nākamreiz tu pat nedomājot saki „jā”.

Ko ar to darīt? Ķert sevi aiz rokas un pārprogrammēties. Ja jūti, ka atkal taisnojies par to, kāpēc nevarēji atteikt, steidzīgi novērs savu uzmanību. Piezvani draudzenei, papļāpā par kaut ko, palasi grāmatu, pasērfo internetā. Nedomā, kāpēc tu atteici! Ar katru reizi kļūs vieglāk.

Iesaisties konfliktā

Paskat, tu jau gandrīz esi kļuvusi par slikto sievieti. Palicis pats galvenais – konflikts. Laba sieviete baidās no konfliktiem. Jo, kā gan vispār var kādu aizvainot!? Labāk, lai viņu aizvaino. Un pēc tam viņa pārdzīvo, un vecumā pēc 35 gadiem viņas nervu sistēma sabrūk kā kāršu namiņš.

Īsāk sakot, tev ar kādu jāpastrīdas. Domā, ka nevarēsi? Tas nav obligāti jādara ar tuviniekiem. Tev nav jāprovocē. Provokators pats tevi atradīs. Viņi vienmēr tevi atrod. Viņi saož labas sievietes, kuras var nolikt pie vietas.

Un tad tev atliks vienkārši spēlēt līdzi! Neatvainoties un neslēpties ēnā, kā parasto… Ir laiks atvērt muti un nolikt pie vietas tos, kas atļāvās izmantot tevi un nemaz par to nekaunēties.

Apsveicu! Nu tu vairs neesi labu labā sieviete, kuru visi var izrīkot un izmantot!

 

Avots: Cluber.com.ua

 

1 KOMENTĀRS

  1. Super!
    Tikai es tiku pie šīs atziņas pirms raksta izlasīšanas 😀
    Man apriebās ka mani visi izmanto. Jo es biju labāka pret apkārtējiem, jo zemāk mani vērtēja un izkomandēja. Īsāk sakot kāpa uz galvas.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.