10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Mīlēt viņu atkal ir forši! Kā laika gaitā mainās tavas attiecības ar mammu

 

happy mother and daughter making selfie by Maria Kovalevskaya on 500px.com

Kad tu biji maza, mamma bija visa tava pasaule

Bērnībā tev nav dižas izvēles, kad runa ir par attiecībām ar mammu. Tev viņas palīdzība ir vajadzīga visu laiku. Arī tad, kad tu domā, ka pati tiksi galā, tu atjēdzies, slēpjoties aiz mammas muguras, kad kaut kas noiet greizi.

Kad tu esi bērns, mamma ir vienkārši perfekta. Viņas gatavotais ēdiens ir lielisks, un viņas smarža nomierina. Šajā dzīves posmā tu mammu redzi tikai un vienīgi kā supervaroni.

Tad tu kļūsti par pusaudzi un tu sāc ienīst mammu (it kā)

Tu nevari viņu patiesi ienīst, bet kaut kāda maza daļa tomēr to dara. Viņa nesaprot to, ka tu vēlies izbalināt matu šķipsas vai to, kāpēc tu nevari kaut uz minūti nolikt malā savu telefonu.

Viņa joprojām tev ir nepieciešama, bet tu mēģini sevi pārliecināt, ka tā nav. Varbūt tu pat esi prātojusi par bēgšanu prom no mājas, jo nu, tas viņai parādīs to, ka viņa nav tev vajadzīga.

Bet tad, kad tu viņu „neienīsti”, tu esi pēc viņas gluži vai izmisusi. Kad tu ar draudzeni (vai draugu) sastrīdies, mamma ir tas plecs, uz kura tu steidz paraudāt. Tu pēkšņi saproti, ka viņa tev ir vajadzīga un ka tu mīli viņu, bet tu negribi to nevienam atzīt. Pat sev, nē.

Kad tu esi pieaugusi, tu saproti, ka mamma arī ir cilvēks

Vai nu tu vienkārši pārvācies uz savu dzīvokli, vai nu uz augstskolas kopmītnēm, bet tu beidzot sāc mammu redzēt citā gaismā. Attālums ne tikai liek tavai sirdij ilgoties, bet arī tavs prāts kļūst gudrāks. Beidzot tu esi apjēgusi, ka tava mamma ir cilvēks ar saviem trūkumiem un problēmām. Tieši tāda pati kā tu.

Jā, tas ir mazliet kaitinoši, ka viņa grib tev uzrakstīt ziņu vismaz reizi dienā. Kaut vai, lai pārliecinātos, ka tu vēl esi dzīva. Bet, tai pat laikā, tu esi patīkama satraukta, jo vēlies viņai pastāstīt par visu, kas notiek tavā dzīvē.

Tagad, kad viņa neelpo tev pakausī katru reizi, kad tu mēģini pieņemt kādu lēmumu, tu pati nevari vien sagaidīt, kad varēsi viņai izstāstīt par to, kā gāja darba intervijā vai cik labi tu esi nokārtojusi eksāmenu.

Tev viņas pietrūkst, un beidzot tu esi sapratusi, ka mīlēt viņu – tas ir forši.

 

Materiāli rakstam no Elitedaily.com

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.