6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Daudzām sievietēm vieglāk ir samelot, nekā atzīt, ka ir grūti

 

Kad kāds jautā, kas mani satrauc, es meloju. Es uzvedos tā, it kā nesaprastu jautājumu. Tā, it kā man viss būtu kārtībā. Vai arī es stāstu kaut ko par to, ka naktī slikti esmu gulējusi vai ka alerģija ir nomocījusi. Es ātri gribu novirzīt sarunas tēmu, lai neviens neiztaujātu sīkāk. Es neļauju cilvēkiem uzzināt patiesību, jo negribu šķist pārāk emocionāla vai čīkstulīga.

Es negribu celt trauksmi savu problēmu dēļ. Es labāk paklausīšos citu sūdzības un padomāšu, ka viņi nezina, cik ļoti viņiem patiesībā ir paviecies.

Kad kāds mani kaut kur aicina (uz ballīti vai restorānu), es meloju. Es saku, ka man ir daudz darbu, ka nelāgi jūtos. Daļa manis necieš vientulību, bet es tāpat meklēju attaisnojumus, lai izolētu sevi. Man reti kad ir enerģija lielām kompānijām, it īpaši, kad draugi sagaida, lai es smejos un smaidu.

Es negribu uzspiest sev prieku, bet es arī negribu izrādīt viņiem savas patiesās jūtas, tāpēc vieglāk ir palikt mājās.

Kad kāds jautā, kā man iet, es meloju. Es izmantoju vārdu „labi”. Es atceros kādu jautru stāstu un stāstu viņiem, izlaižot visus tos brīžus, kad raudāju un nevarēju piespiest sevi iziet no mājas, jo neredzēju jēgu ģērbties un kaut kur iet. Es lieku visiem noticēt, ka ar mani viss ir kārtībā. Pat labāk, nekā kārtībā, jo es nevēlos, lai viņi pārdzīvotu. Es nevēlos, lai viņi mani žēlo. Es nevēlos, lai viņi man jautātu, kā var palīdzēt, jo viņi tāpat neko nevar izdarīt.

Kad kāds jautā, kā es pavadīju brīvdienas, vai, ko es plānoju darīt nākamajās brīvdienās, es meloju. Es stāstu, kur plānoju aizbraukt, ar ko tikšos, vai arī vienkārši atbildu: „Es vēl nezinu”. Es sēdēšu mājās un prātā atkal un atkal izspēlēšu tos neveiklos brīžus, mokot sevi par katru kļūdu. Es gulēšu pēc iespējas ilgāk un ignorēšu ziņas. Es baidīšos no pirmdienas, lai gan arī svētdiena nav labāka.

Es vienmēr meloju. Tā ir vieglāk, nekā ieskatīties kādam acīs un teikt, ka es katru dienu pārdzīvoju un ka man ir grūti. Labāk sargāt cilvēkus no tās nepatīkamās patiesības…

 

Materiāli rakstam no portāla „Soulpost”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.