1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Dažādi padomi, kā lidot grūtniecības laikā un kopā ar mazuļiem

 

20130413_0119-2-595x396

Jaunie vecāki bieži vien domā, ka mazuļa gaidībās vai kopā ar mazuli nedrīkst vairs ceļot, tā nebūt nav. Galvenais, lai lidojums būtu drošs un lai tas nekaitētu mazuļa un mammas veselībai.

Iegaumē šos padomus drošai lidošanai ar mazuli.

Ieteicams lidot:

Līdz 27 grūtniecības nedēļai var droši lidot, galvenais, lai māmiņa būtu pārliecināta par sevi, lai nebūtu nekāds uztraukums, kā arī pats galvenais, lai māmiņa labi justos.

Rūpes lidojuma laikā:

Līdzi obligāti jāņem, visus ar grūtniecību saistītos dokumentus, Eiropā obligāti jābūt EVAK kartei. Bet, ja ceļot sanāk ārpus Eiropas Savienībai, tad nevajadzētu taupīt uz ceļojuma apdrošināšanu. Vislabāk lidojuma laikā iesaka kājās vilkt kompresijas zeķes, turklāt labāk izvēlēties garās zeķes, kas nosedz arī augšstilbus. Somā jābūt visiem medikamentiem, ko topošā māmiņa lieto ikdienā un kurus tai noteicis ārsts. Medikamentiem jābūt oriģinālajos iepakojumus.

Ierobežojumi, lidojot ar mazuli:

Ja sanāk lidot ar pāris nedēļu vecu mazuli, tad to var darīt tikai ārkārtas gadījumos. Vislabāk lidot, ja bērns sasniedzis 8 mēnešu vecumu. Zīdainim ir ļoti trausla imunitāte, bet lidostās, kā zināms, ik dienu apgrozās tūkstošiem cilvēku, ar kuriem zīdaiņiem vairāk vai mazāk nāksies saskarties. Pakļaut zīdaini šādam riskam nedrīkst.

Zīdaiņu sēdvieta:

Vecākiem bērns līdz 22 mēnešu vecumam lidojuma laikā bērns ir jātur rokās, līdz ar to viens pieaugušais nedrīkst lidot kopā ar vairāk nekā vienu zīdaini. Bet, ja mazulis ir vecāks par 22 mēnešiem, tad bērns vairs nedrīkst sēdēt vecākiem klēpī, un būs jāpērk vēl viena sēdvieta. Māmiņai līdzi jābūt medikamentiem – pret iesnām, vēdera sāpēm, paaugstinātu temperatūru. Svarīgi ir ādas kopšanas līdzekļi un arī termometrs. Visas šīs pirmās nepieciešamības preces noteikti ir arī lidmašīnas apkalpes rīcībā un droši drīkst tās palūgt, tomēr sirds būs mierīgāka, ja viss būs pie rokas.

Krūts barošana lidojuma laikā:

Lidmašīnai paceļoties un nolaižoties, kabīnē mainās gaisa spiediens, kas bieži vien rada ausu aizkrišanu. Daļa bērnu to pat nesajūt, bet citiem tas var radīt nepatīkamas sajūtas. Šādos gadījumos bērna barošana ar krūti vai pudelīti, veicinot rīšanas kustības, var palīdzēt pārvarēt nepatīkamo brīdi. Lielākoties mātes izvēlas palikt sēdvietā un barot bērnu turpat, apsedzot bērnus ar kādu lakatu vai drānu. Ja lidmašīnā ir kāda brīva rinda ar sēdvietām, māte var doties arī turp. Noteikti, nevajag kautrēties lūgt palīdzību stjuartēm, jo, iespējams, viņas var piedāvāt kādu risinājumu.

Rakstu iesaka –file22457477_mana_liels

Avots: www.pixy.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.