1.6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte” izdota jau vairāk nekā 16 tūkstošiem daudzbērnu ģimeņu vecākiem

 

Kad draugu ģimenēs piedzimst trešais mazulis, uzreiz iesaku pieteikties “3+ Ģimenes kartei”, jo tas patiešām ir izdevīgi. Mums ar bērniem šobrīd ir iespēja redzēt un piedzīvot daudz vairāk nekā tad, ja par visu būtu jāmaksā pilnā cena,” par karti, kas ir valsts veidota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm un ko var saņemt bez maksas, piesakoties interneta vietnē www.godagimene.lv, stāsta trīs bērnu māmiņa Inta Eihmane.

 Daudzbernu_gimene

“3+ Ģimenes karte” ir valsts veidota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm. Tā sniedz iespēju saņemt atlaides valsts un privātajos uzņēmumos visā Latvijā, kas ir pievienojušies šai daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmai. Vienlaikus karte ir apliecinošs dokuments, ka ģimenē aug trīs vai vairāk bērnu. Uzņēmumu, kuri piedāvā atlaides, saraksts ir ievietots “3+ Ģimenes kartes” oficiālajā mājaslapā www.godagimene.lv. Šajā vietnē, aizpildot iesnieguma veidlapu, var arī pieteikties kartei, kā arī uzzināt dažādu daudzbērnu ģimenēm aktuālu informāciju.

Uzņēmumu, kas sniedz atlaides “3+ Ģimenes kartes” ietvaros, klāsts arvien palielinās, un šobrīd kopumā tie ir 107 uzņēmumi visā Latvijā. Uzņēmēji, kas vēlas atbalstīt daudzbērnu ģimenes un  iesaistīties daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā, aicināti rakstīt uz info@godagimene.lv. Savukārt karšu lietotāji aicināti uz šo e-pasta adresi sūtīt savus ierosinājumus par organizācijām, kurās vēlētos saņemt atlaides.

infografika_karte

“Mūsu ģimene ir aktīva “3+ Ģimenes kartes” lietotāja. Patiešām bieži izmantojam iespēju bez maksas apmeklēt, piemēram, Latvijas Dabas muzeju un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju, kur uzrādām karti kā apliecinošu dokumentu, ka esam daudzbērnu ģimene,” stāsta kartes aktīva lietotāja Inta Eihmane, kas ir mamma Letīcijai, Tomam un Stellai. Šī ģimene “3+ Ģimenes karti” visbiežāk izmanto, apmeklējot dažnedažādas atpūtas un izklaides vietas ģimenēm ar bērniem – daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā tādu ir patiesi daudz gan Rīgā, gan reģionos. Piemēram, atlaides tiek piedāvātas zinātkāres centrā “Z(in)oo” visā Latvijā, Mežvidu labirintā Alsungas novadā, Valmieras Drāmas teātrī, “Annels atrakciju parkā” atpūtas centrā “Lido”, tāpat atlaides ir piepūšamajām atrakcijām – www.a1atrakcijas.lv, www.aace.lv un citviet.+6“Arī biļetes uz Latvijas Leļļu teātri pērku, izmantojot “3+ Ģimenes karti”. Ar atlaidi mums pieciem teātra apmeklējums izmaksā tik, cik ģimenei trīs personu sastāvā. Pagājušajā gadā esam izmantojuši piedāvātās atlaides, arī apmeklējot Latvijas Nacionālo operu un baletu. Ne mazāk svarīgi, ka kartes priekšrocības varu lietot individuāli vai kopā ar vīru, līdz ar to bieži divatā ejam uz kino “Forum Cinemas”. Izmantojam iespēju lētāk iegādāties arī kancelejas preces un apģērbu,” kartes sniegtās priekšrocības uzskaita daudzbērnu māmiņa. Viņa priecājas, ka nu atlaides ar karti piedāvā arī vairākos tirdzniecības centros pieejamie lielie apģērbu veikali, piemēram, “NewYorker” un “Lindex”.

Daudzbērnu mamma Inta Eihmane kā plusu atzīmē to, ka “3+ Ģimenes kartes” īpašniekiem nav vajadzības nēsāt līdzi kaudzi ar atlaižu kartēm, jo pietiek ar vienu vairākām iestādēm.

Kopš 2014. gada, kad Latvijā tika ieviesta Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte”, līdz šim brīdim kartes ir izsniegtas vairāk nekā 16 000 daudzbērnu ģimeņu. Kopumā no 2016. gada sākuma līdz 15. jūnijam ir saņemti 3752 iesniegumi “3+ Ģimenes kartes” saņemšanai, izsniegtas 3424 kartes, taču izdoti arī 172 lēmumi par atteikumu izsniegt karti. Biežākais kartes izsniegšanas atteikuma iemesls ir bijis tas, ka kādam no bērniem vecāki nav deklarējuši dzīvesvietu, taču no 1. jūlija ir grozīts Dzīvesvietas deklarēšanas likums – bērna dzīvesvietas adrese, kas tiek norādīta Dzimšanas reģistrā, bērnam piedzimstot, turpmāk tiks uzskatīta par bērna deklarēto dzīvesvietu. Attiecīgi turpmāk minētais kartes atteikuma iemesls vairs nebūs aktuāls.

“3+ Ģimenes karti” daudzbērnu ģimenes var saņemt, aizpildot iesniegumu interneta vietnē www.godagimene.lv, sadaļā “Piesakies kartei”. Karte tiek izsniegta bez maksas.

Valsts  atbalsta programmu daudzbērnu ģimenēm “Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte” ” īsteno Sabiedrības integrācijas fonds. 

Sabiedribas_integracijas_fonds_logo

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.