9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā nodarbināt bērnus garā ceļojumā ar auto? Aizstāj elektroierīces ar reālām darbībām!

 

three happy kids in the car

Gribam domāt un būt pārliecināti, ka tāls un garš izbrauciens kopā ar bērniem būs gana interesants, kaut gan bieži tas izvēršas par pasākumu ar lielu stresu vecākiem.

Laicīgi plānojot tālāku izbraucienu ar auto, mēs varam sagatavot dažādas nodarbes bērniem pārbraucienu laikā, kas mazinās stresu vecākiem un bērni būs pietiekami aizņemti, lai gaustos par garlaicību, mazinot un izvairoties un tik ļoti populārā bērnu jautājuma – vai vēl tāli un ilgi jābrauc?

Protams, mūsdienās populārākais veids kā nodarbināt bērnus ir uzlikt multeni vai spēli uz telefona vai planšetes, bet cik vērtīgi un attīstoši tas ir bērnam?

Ir daudz un dažādu veidu, kā nodarbināt bērnus tālos pārbraucienos – neizmantojot elektroniku, tādējādi veicinot bērna attīstību, radošo domāšanu, zināšanas un koncentrēšanos.

Spēlējiet spēles.

 

Ir daudz dažādas spēles, kas paredzētas ceļojumiem, kas rada jautrību bērniem, īpaši ja spēlē tiek iesaistīta visa ģimene. Viena no spēlēm, ko iesaka daudzi ceļotāji ir Spot It The Road, kas rada jautrību bērnu starpā un spēj tos nodarbināt un izklaidēt tālajā pārbraucienā.

2

Lasiet grāmatas.

Ir bērni, kas var lasīt grāmatas stundām ilgi nezaudējot par tām  interesi, savukārt bērniem, kuri nemīl lasīt grāmatas –  lieliska alternatīva ir audio grāmatas. Atskaņojiet audio grāmatas un klausieties kopā ar bērniem, pārrunājiet tās sižetu un notikumus kopīgi.

4

Ļauj un sniedz iespēju bērnam zīmēt.

Sagatavojiet cietāku virsmu, kur uzlikt papīru vai iegādājies speciāli paredzētu virsmu, sagatavojiet krāsojamos zīmuļus, krītiņus un flomāsterus un ļaujiet bērnam ceļa laikā zīmēt un krāsot, kas attīstīs viņa radošo domāšanu un koncentrēšanos – radot bērnam iekšēju mieru un aizrautību.

6

Iepriecini ir radi emocijas.

Sagatvo bērnam pārsteiguma dāvanas dodoties garajā pārbraucienā – norādot konkrētu vietu un laiku, kad to drīkst atvērt. Iekšā var būt jebkas, sīkas lietiņas, kas iepriecinās bērnu, īsu laiku viņu nodarbinās un radīs pozitīvas sajūtas un emocijas. Atkarībā no maršruta garuma, varat sagatavot vairākas pārsteiguma dāvanas, tas bērnam liks pacietīgi gaidīt līdz konkrētam punktam vai vietai, kad viņš varēs to atvērt.

hsh

Atrodi laiku un sagatavojies plānotajam ceļojumam ar bērniem laikus – tas atvieglos ceļu gan jums, gan jūsu bērniem. Radāt neaizmirstamus piedzīvojumus un emocijas šis vasaras izbraucienā ar automašīnu!

Raksts tapis sadarbībā ar:logo

Avots: itsalwaysautumn.com; snailpacetransformations.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.