0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Pārdomas: Kāpēc nevajadzētu baidīties aiziet no attiecībām

 

Katrs, kurš ir bijis nopietnās attiecībās, zina, cik ļoti tās var pārņemt mūsu prātus un ķermeni. Un, lai gan tu arī saglabā savu individualitāti un neatkarību, galu galā viss nonāk līdz tam, ka tu nevari iztēloties savu dzīvi bez savas otrās pusītes.

Un viss ir normāli, kamēr viss ir labi. Kamēr jūs abi izjūtat mīlestību, saikni, kaisli, cieņu un vēlmi, tā ir apbusēji izdevīga noruna, kura stimulē abu iesaistīto pušu izaugsmi. Taču, kad viena no iesaistītajām pusēm izkrīt no līdzsvara, viss vairs nav tik labi.

Tu vari sākt domāt: vai patiesi mums ir iemesls šķirties? Ja tu to jūti, tātad ir. Tu vari daudz ko nesaprast, taču tu noteikti vari pateikt, kad jūs esat laimīgi un kad – nē. Tai sajūtai vienmēr var uzticēties.

Un tad tu sāksi domāt: vai ir vērts aiziet no šīm attiecībām? Vai es atradīšu kaut ko labāku? Skaidrs gan ir viens – tev nav jāupurējas. Tu esi svarīga. Ja tavas vēlmes un vajadzības netiek apmierinātas, tad pavisam noteikti ir atrodams kaut kas labāks.

Kad tu neesi laimīga, jo tu un tavs partneris vienkārši nesaderat, jūs esat izauguši no attiecībām vai partneris tevi fiziski vai emocionāli ietekmē, nemaina faktu, ka tu neiegūsti to, kas tev ir vajadzīgs. Tu esi pelnījusi, ka tavas vajadzības tiek apmierinātas un tu esi pelnījusi atrast cilvēku, kurš varēs to darīt. Bailēm nav jātraucē tev būt laimīgai.

Un pēdējais, par ko būtu jādomā, ir šaubas par sevi. Lai gan tā nereti notiek attiecību kritiskajos brīžos. Tikai tāpēc, ka tu jau esi aizmirsusi, kas ir rūpes par sevi. Tu jau dažus mēnešus vai gadus rūpējies par citu cilvēku, un viņš rūpējās par tevi. Taču tagad kaut kas ir mainījies, un tev ir jāpadomā par sevi. Un tas biedē. Biedē doma par to, ka ar visu ir jātiek galā patstāvīgi. Bet tu spēsi. Tu esi darījusi to agrāk un izdarīsi atkal.

Ja tu attiecībās neesi laimīga, neturpini upurēties komforta vārdā. Ja šīs attiecības tev neder un nepalīdz augt, atrodi drosmi aiziet un atrast tādas, kuras tev derēs. Tu esi spēcīga un tu spēsi, jo tu esi to pelnījusi.

Vienkārši nebaidies aiziet.

 

Materiāli rakstam no portāla „Soulpost”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.