12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kāpēc attiecības pārāk ātri kļūst vienmuļas un garlaicīgas?

 

Kvalitatīvas un veselīgas attiecības – tas ir tas, ko vēlas lielākā daļa cilvēku. Veiksmīga savienība ir divu cilvēku darbs, tai skaitā arī darbs pie nepilnību, neveiksmju un problēmu pieņemšanas. Nereti attiecības pāriet fāzē, kad cilvēkam ar savu partneri kļūst garlaicīgi, un viņš vairs nejūt to dzirksteli, kāda bija attiecību sākumā. Kā to labot?

Tu esi nogurusi no komunikācijas trūkuma

Šī ir viena no biežākajām pāru problēmām: nepietiekama vai vispār neesoša komunikācija. Tas notiek, ja zūd apbusējā sapratne. Tad arī zūd jebkāda vēlme partnerim kaut ko skaidrot. Recepte ir viena: apspriest, runāt, dalīties ar viedokli. Ņem vērā, ka visādi sīkumi, aizrādījumi un pārmetumi ir tas, kas vairo aizkaitinājumu un iznīcina jūtas. Paskaidro partnerim, kā tu jūties, un pacenties uzmanīgi uzklausīt arī viņu.

Tu esi nogurusi no rutīnas

Garlaicības pamatfaktors jebkurās attiecībās ir ikdienas rutīna.Kad viss kļūst paredzams un neinteresants, tu vairs neizjūti īpašas emocijas un jūtas. Lai to labotu, spontāni uzaicini partneri uz kino, pagatavo romantiskas vakariņas vai uzaicini doties izbraucienā ar velosipēdu. Ņem vērā, ka pārstegumi un romantiskas darbības ir tas, kas iznīcina rutīnu.

Jūs pārāk daudz laika pavadāt kopā

Pārāk daudz laiak kopā – tas nav pārāk labi. Katram cilvēkam ir jābūt savai telpai, lai komunicētu ar draugiem, novērstu domas un pat mācītos. Ja jūs pat strādājat kopā, pamēģiniet distancēties, lai pavadītu vairāk laika individuāli ar savu ģimeni, kolēģiem vai draugiem. Kad jūs caurām diennaktīm runājat un redzat viens otru, jums ar laiku kļūst garlaicīgi. Atsakieties no tā, un jūsu attiecībās atgriezīsies krāsas un interese.

Tu atrodi sev citu sarunu biedru un kompanjonu

Tā notiek. It īpaši attiecībās, kuras ilgst daudzus gadus. Ja tavu uzmanību piesaistīja cits cilvēks, izanalizē savas sajūtas. Atceres, ka, ja mīlestība ar esošo partneri ir beigusies, labāk pārrunā to ar viņu, nevis māni. Attiecības ir divvirzienu kustība, un tās pieprasa arī kompromisus, pūles un sapratni. Ja viens no šiem faktoriem attiecībās nav, tad tās ir vai nu „jāremontē”, vai nu jāizbeidz.

Dzirkstele attiecībās izzūd tad, kad jūs vien otru sākat uztvert kā kaut ko pašsaprotamu. Neviens no jums vairs necenšas atstāt iespaidu uz partneri, jo jūs jūtat, ka tas vairs nav īsti nepieciešams. Lai arī kāds būtu iemesls jūsu pelēkajām un vienmuļajām attiecībām, tas ir jālabo!

 

Materiāli rakstam no portāla „Yourtango”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.