0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Trīs vienkārši veidi, kā uzlabot attiecības ar partneri

 

Jebkurās attiecībās ir iespējams tumšāks posms. Kaut kur rodas vilšanās, un mums ir grūti to noslēpt. Pat, ja izdodas, tā tikai kļūst lielāka. Kāds ir risinājums? Sākt kaut ko mainīt – lēnām, secīgi un pārliecinoši, raksta portāls „Power of Positivity”.

Dod cilvēkam iespēju

Runā, ka mēs nereti izturamies vissliktāk tieši pret tuvākajiem cilvēkiem. Tas tāpēc, ka mēs zinām, kuras „pogas spiest” attiecīgajos brīžos. Jūs zināt viens otru jau sen, tāpēc nereti nemaz negribas daudz komunicēt un strādāt pie attiecībām. Un tā ir lielākā kļūda. Pagātnes nopelniem nav nekāda sakara ar jūsu attiecību tagadējo stāvokli. Fakts, ka tu nenovērtē tagadni, uzskatot, ka tu esi gana daudz darījusi pagātnē, arī ir tas, kas noved attiecības līdz tam, kādas tās ir tagad. Ir jādod iespēja gan sev, gan partnerim atbrīvoties no barjerām un sākt visu no sākuma.

Atsakies no „man vienmēr ir taisnība”

Izrādās, daudziem cilvēkiem visa dzīve tiek balstīta uz viena ieraduma – domāt, ka viņiem vienmēr ir taisnība. Un šī vēlme, pastāvīgi vēlēties izteikt pēdējo vārdu, ir izmainījusi visu: kaisli, prieku, pieķeršanos, pateicību un pat cieņu. Nē, nav jāatsakās no savas pozīcijas, savas pārliecības un viedokļa. Taču nedrīkst arī izdarīt spiedienu uz partneri, liekot viņam it visā tev piekrist. Saproti un pieņem atšķirīgu viedokli. Saki taisnību un pieņem taisnību. Kad tu neuzstāj uz savu taisnību, komunicēt kļūst daudz vieglāk.

Dari visu, kas no tevis ir atkarīgs

Strīda karstumā mēs reti paliekam objektīvi. Taču, ja tu spēsi saglabāt veselo saprātu, tev radīsies efektīvāks risinājums un atradīsies pieņemamākā izeja no situācijas. Tas, kas jums abiem būs labāks gan komunikācijā, gan dzīvei kopumā. Kad mēs neklausāmies, ignorējam un izrunājamies, nav pārsteidzoši, ka partnera reakcija būs līdzīga. Toties, kad partneris saprot, ka tu dari visu iespējamo, lai neitralizētu konfliktu, tas atbrīvo no negatīvajām emocijām. Tu iegūsti to, ko dod. Tāpēc, ja tu nepieliksi pūles, izeju nevarēs atrast. Savaldi sevi, jo tavas emocijas ir atkarīgas no tevis.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.