9 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Lai viss būtu kā agrāk: Kā pastiprināt emocionālo saikni ar partneri

 

Jebkurās attiecībās var pienākt laiks, kad pirmais satraukums un eiforija aiziet, un iestājas pelēkā ikdiena. Un, kad notiek konflikts, partneri mēdz atkāpties, tā vietā, lai visu risinātu. Tādējādi arī zūd tā emocionālā saikne, kas bija attiecību sākumā. Portāls “Cosmopolitan” skaidro, kā situāciju uzlabot un saikni atgūt.

Dari kaut ko bez viņa

Kad cilvēki jūt, ka viņu attiecības ir pasliktinājušās, viņi nereti domā, ka atsvešinās. Patiesībā, privātā telpa, lai arī cik dīvaini tas šķistu, var palīdzēt uzlabot attiecības. Apmeklē kādu meistarklasi vai kursus, atrodi sev jaunus hobijus – tas viss palīdzēs jums domāt vienam par otru kā par pilnvērtīgu cilvēku, nevis par “pusīti”. Pie tam, tev būs arī laiks apdomāties un sailgoties.

Aizbrauciet kaut kur kopā

Kopīgs atvaļinājums satuvina. Projām no sadzīves, darbiem un ierastās vides cilvēki vairāk atveras un nomierinās. Jauni iespaidi vai brauciens pa romantiskām vietām palīdzēs atcerēties, kāpēc jūs vispār esat kopā.

Atstāj darbu darbā

E-pasta pārbaudīšana vakariņu laikā vai telefona spaidīšana gultā ir slikts ieradums ne vien personīgajai psiholoģiskajai veselībai, bet arī attiecībām. Ir svarīgi novilkt robežu starp darbu un māju. Pastāstīt par smieklīgu situāciju darbā var, bet padarīt darbu par vakara sarunas tēmu – nē.

Ieklausieties viens otrā

Runāt prot visi, bet klausīties – tikai daži. Pamēģiniet aprunāties jaunā veidā: viens atver muti, otrs klausās un aptur sevi ik reizi, kad grib pārtraukt vai papildināt partneri. No sākuma tas var šķist savādi, bet tas labi strādā.

Pievērs vairāk uzmanības partnerim

Jūs katru vakaru pavadāt kopā, bet esat tik ļoti aizņemti ar sīkiem darbiem, ka gandrīz nemaz nesarunājaties? Tas nav pareizi. Pasaki viņam kaut ko patīkamu, lieku reizi apskauj – tas viss palīdzēs viņam justies vēlamam tieši tajā laikā un vietā, nevis kā dzīvokļa biedram.

Ieplānojiet randiņu

Tas ir labs veids, kā atkāpties no rutīnas. Aizejiet uz randiņu kā vecajos, labajos laikos. Bez draugiem un bērniem. Tikai jūs divatā. Detaļas var paturēt noslēpumā, var uztaisīt pārsteigumu. Visticamāk, tas būs patīkams.

Ko tu dari, kad attiecības pārņem rutīna? Raksti komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.