2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kādēļ mēs iemīlamies nepareizajos vīriešos?

 

Diezgan izplatīta parādība sieviešu vidū ir iemīlēšanās “nepareizajā” cilvēkā. Ko tas nozīmē? Aiz šīs frāzes slēpjas atraidītas jūtas, vilšanās un sāpes. Ja tas ir noticis vienu reizi, un sieviete ir guvusi mācību, viss ir kārtībā. Ja iemīlēšanās “nepareizajā” partnerī kļūst par ikdienu, tad varbūt ir vērts aizdomāties – varbūt pie vainas ir iekšēji iemesli?

Nesteidzies sevi lamāt un vainot, jo tam nav nekādas jēgas. “Nepareizais” vīrietis arī ne pie kā nav vainīgs. Parasti šādā situācijā iemesls slēpjas citur.

Tas “ideālais vīrietis”

Ir grūti atrast sievieti, kura klusībā nesapņotu sastapt pēc visiem parametriem “ideālo” vīrieti. Pie tam, katrai sievietei ir savi parametri. Sievietes ir biežāk tendētas izdomāt tēlus, viņas pēc dabas biežāk ir romantiskas un sapņainas. Tas nenozīmē, ka vīrieši netic mīlestībai. Jebkurš cilvēks vēlas būt laimīgs, vēlas atrast tuvu un mīlamu partneri, kuram var uzticēties. Atšķirība slēpjas divos pretējos skatpunktos: vīrieši uz pasauli raugās reālistiskāk un ar savu daļu šaubu. Sievietei ir pretēji. Ja viņa kādreiz savā prātā ir izveidojusi pozitīvu savas ideālās otrās pusītes tēlu, tad, satiekot cilvēku, kurš atbilst vismaz dažiem punktiem, viņa iemīlas. Šeit gan ir dažas lietas jāprecizē:

-Šāda aizraušanās nav nekas slikts;

-Tā nav pataloģija;

-Iespējams, ar šo cilvēku var izveidoties patiesi labas attiecības.

Noņemt rozā brilles?

Kas notiek, kad mēs sākam piedēvēt citam cilvēkam īpašības, kuras viņam patiesībā nepiemīt? Mēs sākam meklēt attaisnojumus viņa uzvedībai. Ja viņš neattaisno mūsu cerības, mēs noteikti atradīsim tam izskaidrojumu. Šāda rīcība vien runā par to, ka mēs neraugāmies uz cilvēku ar skaidru prātu, bet pieveram acis uz patiesību un ignorējam reālos signālus no viņa puses. Kas notiek patiesībā?

Notiek sekojošais: tu satiki cilvēku, kurš kaut kādā mērā ir līdzīgs tavam ideālam. Ar to vien pietiek, lai izveidotu nereālistiskas cerības. Pie tam, ne vienmēr šāda pieķeršanās ir abpusēja, kaut vai tāpēc, ka vīrieši uz to visu skatās ar skepsi. Reti kuram patiks, ja sieviete uz viņu skatīsies kā uz savu ideālu un gaidīs no vīrieša rīcību, kuru viņš negrasās pildīt.

Ko darīt?

Var ilgi prātot par to, kāpēc vīrietis aizgāja, kāpēc mīlestība bija vienpusēja un tā tālāk. Iemeslu, patiesībā, nav maz. Un, iespējams, tie pat ir saistīti ar sievietes ieradumu idealizēt partneri. Parasti šis ieradums kaitē pašai sievietei un tieši viņas spējai adekvāti un reālistiski novērtēt cilvēku, kurš stāv viņas priekšā. Nepārprotami, iemīlēšanos un “rozā brilles” neviens nav atcēlis, bet pastāvīgi akcentēt iedomātu tēlu nav veselīgi.

Padoms šādā situācijā var būt tikai viens: ieraugot savā priekšā jaunu cilvēku, tev ir jānoliek vēlamo tēlu malā un objektīvi jānovērtē partneris. Kā viņš pret tevi izturas? Vai viņš ciena tevi, tavas intereses, draugus un radus? Vai viņš interesējas par tevi, vai arī tikai runā par sevi? Visu šo un vēl daudz ko citu tev ir jāizvērtē jau pirmajās komunikācijas nedēļās. Tikai tā tu varēsi veidot jaunu un reālistisku cilvēka tēlu, kurš atrodas tavā priekšā.

 

Materiāli rakstam no “Power of Positivity”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.