8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā pārstāt izjust greizsirdību un nepārliecinātību attiecībās

 

Bailes no partnera pazaudēšanas liek cilvēkam justies trauksmainam un vienmēr „būt sardzē”. Tās ir jūtas, kuras laužas uz āru tad, kad tu ieguldi visas savas pūles un emocijas vienā konkrētā cilvēkā. Pie tam, ik pa laikam tu izjūti arī šaubas. Un tieši tad nepārliecinātība par sevi un greizsirdība kļūst par hroniskām emocijām, kas apdraud attiecības. Ko darīt, lai tas nenotiktu?

Atrodi vērtību sevī

Lai atbrīvotos no nepārliecinātības sajūtas, pārstāj koncentrēties uz to, kā, tavuprāt, tev trūkst. Patiesība ir tāda, ka mēs sev esam lielākie kritiķi. Mums ir tendence pārspīlēt savus trūkumus un novērtēt sevi par zemu. Mēs slavējam citus, bet neprotam slavēt sevi. Veselīgās attiecībās katrs partneris realizē sevi savā veidā, un šīs atšķirības papildina. Tāpēc atgādini sev par savām labākajām īpašībām. Tā vietā, lai koncentrētos uz saviem mīnusiem, padomā par saviem plusiem, un to, kas padarīs tevi pārliecinātāku par sevi.

Paliec neatkarīga

Protams, tu vari domāt, ka tava dzīve bez partnera kļūs tukša, bet tas nenozīmē, ka tev no viņa ir jābūt atkarīgai. Iemesls, kādēļ viņš tevi iemīlēja, ir tāds, ka tu biji unikāla, apmierināta ar sevi un neatkarīga. Iespējams, tev ir grūti uzturēt to neatkarības līmeni, kurš tev bija pirms attiecībām, bet ir vērts mēģināt. Lielisks veids, kā saglabāt neatkarību, ir atrast savus hobijus un tiekties pēc pilnveidošanās.

Tici jūsu abpusējai mīlestībai

Tev šķiet, ka tavs partneris vakar ar kādu kafejnīcā flirtēja? Iespējams, tā bija, iespējams, tā nebija. Taču ņem vērā, ka jums abiem ir kopīgs stāsts. Katrs cilvēks dažkārt flirtē, pie tam, nemaz to neapjaušot. Nav izslēgts, ka tavs partneris vienkārši bija draudzīgs un pieklājīgs, bet tu nepareizi iztulkoji viņa uzvedību. Ja tev nav nekādu pierādījumu, nepūt no mušas ziloni. Rezultātā tu vari iznīcināt savas attiecības.

Noskaidro, kādēļ tu esi greizsirdīga

Liela daļa cilvēku izjūt greizsirdību un nepārliecinātību attiecībās tādēļ, ka ir pārdzīvojuši kaut ko nepatīkamu ar iepriekšējiem partneriem. Tu ilgi atguvies pēc pēdējās šķiršanās? Tu projicē vecās, negatīvās emocijas jaunajās attiecībās? Tu guvi traumu bērnībā, kura arī tagad tevi vajā? Tiec skaidrībā ar sevi. Tikai tad tu sapratīsi, kad patiesi ir jāšaubās, bet kad tu vienkārši nepareizi uztver situāciju.

Nespēlē spēlītes

Nereti greizsirdīgi cilvēki vēlas sajusties labāk, tāpēc meklē iemeslus, lai liktu partnerim justies greizsirdīgam. Nedari tā. Ja tu sāksi stāstīt par saviem bijušajiem un flirtēt ar citiem cilvēkiem esošā partnera priekšā, labāk tev nekļūs.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.