7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Notievēt mēneša laikā: 5 padomi, kuri ļoti palīdzēs

 

Mēneša laikā tu vari paspēt gan mainīt ieradumus, kuru dēļ pieņemies svarā, gan zaudēt nevēlamos kilogramus. Tikai neapņemies vienas dienas laikā atteikties no visa saldā un treknā, sākt no rītiem skriet un laicīgi iet gulēt. Rīkojies pakāpeniski, un tev viss izdosies.

Ierīko uztura dienasgrāmatu

Mēs, protams, ticam, ka tu seko līdzi tam, ko ēd un izvēlies konkrētus produktus, bet… Līdz ko tu dienas laikā sāc pierakstīt visu, ko apēd, tu pamani, ka dienas laikā apēd daudz lieka. Nereti pēc pāris dienām, kas pavadīta kopā ar šādu dienasgrāmatu, jautājumam “No kurienes man ir liekais svars?” atbilde nav jāmeklē. Tā ir gan tēja ar cukuru, kārtējā cepumu uzkoda darbā ar kolēģiem. Jā, jā, visbiežāk liekās kalorijas dienas laikā tu savāc nevis ar pamatmaltītēm, bet ar uzkodām.

Sveries

Tā tu varēsi sekot līdzi svara izmaiņām, iedvesmoties no rezultātiem, ja svars mazinās, labot dzīvesveidu un uzturu, ja tas pēkšņi atkal pieaug. Dari to katru dienu, vislabāk uzreiz no rīta, pēc pamošanās.

Vairāk dārzeņu un labo tauku

Nenogurdināsim tevi šoreiz ar proporcijām un shēmām par to, ko un kādā daudzumā tev ir jāēd, lai notievētu. Atzīmēsim vien to, ka visbiežāk tievētāju uzturā trūkst dārzeņu un produktu, kuri satur labos taukus.

Katru dienu vajadzētu apēst 450-700 g dārzeņu (kuros ir maz cietes) un zaļumus. Jā, tas nav maz, bet ir jāpacenšas.  Tas tāpēc, ka tieši šķiedrvielas ir tās, kas palīdz izvadīt tauku molekulas ārā no organisma, dāvā sāta sajūtu, kā arī ir “barība” labajām baktērijām.

Labie tauki ir atrodami zivīs un riekstos. Piekritīsi, ka neēdam šos produktus visai bieži. Taču tieši šie produkti satur vērtīgās Omega-3 taukskābes.

Atsakies no “atkritumu” ēdiena

Tas ir viss, kam ir augsta enerģētiskā vērtība, bet nav organismam nepieciešamo vērtīgo vielu – vitamīnu, minerālvielu, tauku un aminoskābju. Tu noteikti esi manījusi šo: apēd lielu kūkas gabalu, bet pēc stundas jau atkal gribas ēst. Tad tev atkal gribēsies ēst, tu atkal apēdīsi kaut ko saldu, un viss ies pa apli. Organismam nebūs, kur ņemt vērtīgās vielas, un tas turpinās prasīt ēdienu vēl un vēl.

Samazini cukura daudzumu

Tu būsi pārsteigta, cik ātri tad pazudīs liekie kilogrami. Vēlies kaut ko saldu? Apēd saldu dārzeni, augli vai piena produktu. Protams, pirmajā brīdī šķitīs, ka visi šie produkti nemaz nav saldi. Tas saistīts ar to, ka garšas kārpiņas ir pieradušas pie lielām cukura devām un neuztver dabīgo saldumu. Labā ziņa ir tāda, ka pēc 28 dienām tu spēsi pilnībā izbaudīt dabīgo ēdienu.

 

Materiāli rakstam no “Cosmopolitan”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.