1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Tas liek gribēt vēl: 12 iemesli, kāpēc nodarboties ar seksu biežāk

 

Couple cuddling on bed by Gable Denims on 500px.com

Ja patiesi vēlies atrast ieganstu, lai šovakar nedaudz iekvēlinātu guļamistabas dzīvi, zinātnieki ir pierādījuši, ka sekss ir ne tikai patīkams, bet arī tavam veselības stāvoklim nepieciešams.

Nākamreiz, kad partneris tev jautās vai bija labi, varēsi viņam sniegt interesantas atbildes.

Sekss dedzina kalorijas

Jā, tas skaitās kā treniņš un noteikti ir labāks par došanos uz trenažieru zāli. Viss atkarīgs no tā, cik kaislīgi tam pievērsies – tas var stiprināt muskuļus, uzlabot sirdsdarbību kā arī nodarbināt visu ķermeni.

Kādā 2013. gadā veiktā eksperimentā, cilvēki uzvilka mērošo sporta pulksteni, kas pēc tam noteica, ka vīrieši seksa laikā sadedzina līdz pat 101 kalorijai un sievietes līdz 69. Protams, atkal atkarīgs no seksa intensitātes.

Šajā eksperimentā, seksa ilgums bija 25 minūtes. Tātad, ja ar seksu nodarbosies ilgāk arī kaloriju daudzums palielināsies.

Sekss palīdz aizmigt

Pēc orgasma sasniegšanas, ķermenis pavairo miera hormonu, kas palīdz labāk aizmigt. Ja dodies gulēt, bet noguruma un miegainības sajūta vēl nav atnākusi, sekss noteikti veicinās miega procesu un kvalitāti.

Sekss pazemina asinsspiedienu un stresa līmeni

Kādā 2005.gada eksperimentā Skotijā, cilvēku grupai palūdza piefiksēt viņu seksa dzīves intensitāti un orgasmu. Pēc tam, viņiem uzdeva tādus uzdevumus kā publiskas prezentācijas vai skaļa matemātikas uzdevumu atrisināšana.

Tie, kuriem bija vairāk seksa mācību laikā, novēroja zemāku stresa līmeni un pazeminātu asinsspiedienu. (Šis efekts darbojas tikai uz seksu, nevis masturbāciju)

Sekss nostiprina sirdi

Kāds pētījums vēsta, ka vīrieši, kuri ar seksu nodarbojās divas reizes nedēļā vismaz 20 gadus, mazāk riskē saslimt ar sirds slimībām. Pēc kāda laika, rezultāti pat liecināja, ka ir jānodarbojas ar seksu, lai paildzinātu mūžu un tā kvalitāti par veseliem 50%.

Sekss pasargā no vēža

Franču pētījums atklāj, ka sievietēm kuras vismaz reizi mēnesī nodarbojas ar seksu ir mazāka iespējamība saslimt ar krūts vēzi nekā tām, kuras ar to nenodarbojas. Tām sievietēm, kuras sasniedz orgasmu mazāk kā 6 reizes mēnesī, ir lielākas iespējas saslimt ar šo slimību. Vairāk orgasmu = veselīgāks organisms!

Sekss remdē sāpes

Varbūt klišeja, bet ir dzirdēts, ka sievietes bieži izvairās no seksa galvassāpju dēļ. Izrādās, ka tas nav attaisnojums! Vācu pētījums pierāda, ka sekss tieši spēs noņemt nepatīkamo sajūtu un liks justies labāk. Kad brīvprātīgie galvassāpju laikā nodarbojās ar seksu, 30% juta nelielu atvieglojumu, bet pārējie apgalvoja, ka sāpes pazuda pavisam.

Endorfīni, kas atbrīvoti orgasma laikā, darbojas kā sāpju noņēmēji. Talkā nāk asinsrites paātrināšanās intīmajās zonās, un abi kopā tie liek justies labāk.

Sekss varētu pagarināt tavu mūža ilgumu

Daži pētījumi ir atraduši saikni starp aktīvāku seksa dzīvi un ilgāk nodzīvotu dzīvi. Jāatzīst gan, ka ir grūti veidot universālus secinājumus. Varbūt cilvēki vienkārši dzīvo veselīgāk, tāpēc biežāk nodarbojas ar seksu un rezultātā dzīvo ilgāk. Bet tas, ko mēs zinām 100% ir tas, ka ar seksu ir jānodarbojas, un nav slikti ar to nodarboties vēl vairāk!

Sekss stiprina attiecības

Fiziskas tuvības laikā tiek izdalīts oksitocīns, zināms arī kā ‘mīlestības hormons’, kas stiprina romantisko saiti starp tevi un partneri.

Vēlies šo hormonu pavairot vēl vairāk? Pēc seksa palieciet viens otra apskāvienos. Pētījums Toronto universitātē vēsta, ka pāri kuri pēc seksa mīļojās, skūpstījās un ķircināja viens otru, apgalvoja, ka viņu seksa dzīve ir lieliska un emocionālā saikne ir stipra.

Sekss ir ilgu attiecību atslēga

Fiziska tuvība var kļūt apgrūtinoša, it īpaši kad gadi iet uz priekšu un jūs abi novecojat. Tomēr, tie kuri paliek seksuāli aktīvi ir īstie ieguvēji.

Džona Hopkinsa universitātes eksperimentā piedalījās pāri vecumā no 58 – 85. Tie, kuriem sekss bija biežāk bija vairāk apmierināti ar savām attiecībām un dzīvi kopumā.

Sekss padara tevi gudrāku

2010.gada pētījums liecina, ka žurkas, kuras biežāk nodarbojās ar seksu, kļuva gudrākas pateicoties neironu augšanai galvenajā smadzeņu daļā, kas atbildīga par mācīšanos un atmiņu.

Mēs labi zinām, ka seksa laikā aktivizējam savus baudas centrus, tāpēc ir pavisam loģiski, ka šajā laikā smadzenēs notiek aktīvāka darbība.

Sekss liek izskatīties jaunākam

Britu pētījums liecina, ka cilvēki kuri biežāk nodarbojas ar seksu (vismaz 3 reizes nedēļā) izskatās jaunāki nekā patiesībā ir. Kāpēc? Tas ir endorfīnu un laimes hormonu dēļ, kuri mazina stresa līmeni un uzlabo kopējo veselību. Sekss arī uzlabo tavas ādas stāvokli!

Sekss liek gribēt vēl seksu!

Tas var izklausīties murgaini, bet, nodarbojoties ar seksu, mēs, patiesībā, paaugstinām libido, tāpēc rodas vēlme to darīt vēl un vēl. Jo vairāk seksa tev būs, jo vairāk tu to vēlēsies!

Pat ja sākumā iekāre ir minimāla, nonākot pareizajā garastāvoklī un sākot ar priekšspēli, var tā aizrauties, ka nekad nebūs gana! Un ar visiem šiem veselīgajiem iemesliem, kāpēc gan nenodarboties ar to vēl vairāk??

 

2 KOMENTĀRI

  1. Nezinu kā būs vēlāk, bet diezvai es to darīšu, jo man ir neerti kādam rādīt savu ķermeni. Biju dzirdejusi ka tas palīdz, bet tā wow, šokēta ko lasīju😳

  2. Nevis sekss kā tāds, bet LABS sekss, kurš ir kā minimums patīkams un kura laikā gūst baudu un vēl labāk orgasmu. Tad jā, visi šie labumi ir sagaidāmi.
    Ja sekss nav labs, tad labāk, lai viņš nav vispār, citādi viss būs tieši pretēji.
    Lai jums ir pirmais variants!!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.