2.8 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Prieks, nevis tabū: Kādi ir pašapmierināšanās lielākie plusi?

 

Lai gan laiks iet uz priekšu un sabiedrība kopumā kļūst atvērtāka, vēl joprojām pašapmierināšanās ir tēma, kuru nav pieņemts apspriest. Bet velti – no tās var gūt ne tikai baudu, bet arī labumu! Portāls „Cosmopolitan” ir apkopojis dažus no tiem.

Ciešs miegs. Orgasms pirms nakts atpūtas palīdz gulēt labāk un stiprāk. Iemesls ir vienkāršs: tu pārstāj domāt par problēmām, nomierinies, un orgasms veicina estrogēna veidošanos, kurš labvēlīgi ietekmē miegu.

Paaugstināts libido. Apetīte rodas ēdot. Orgasms pieprasa jaunus orgasmus. Rodas fizisks uzbudinājums, smadzenes gūst konkrētu signālu, un ar katru reizi šo procesu „palaist” kļūst arvien vieglāk.

„Laimes tablete”. Pēc orgasma strauji izstrādājas laimes hormons. Smadzenes strādā ātrāk, tāpēc tu arī sajūties daudz labāk.

Skābekļa padeve smadzenēm. Lai smadzenes spētu pilnvērtīgi strādāt, tām ir nepieciešams kārtīga skābekļa padeve un normāla asins cirkulācija. Orgasms tur spēj līdzēt.

Sāpju mazināšanās. Vai tu kādreiz esi izjutusi to, kā mīlēšanās un orgasma izjušana vismaz uz brīdi atbrīvo no galvas vai vēdera sāpēm? Tas tāpēc, ka tajā brīdī paaugstinās tavs sāpju slieksnis.

Intīmās zonas muskuļu nostiprināšanās. Orgasma gūšana nav vieglākais darbs. Dažkārt to var salīdzināt ar nelielu treniņu. Tā ietekmē stiprinās tavi muskuļi, un tas, savukārt, noved pie vēl ātrākiem un izteiktākiem orgasmiem.

Stresa mazināšanās. Orgasma laikā izstrādājas arī oksitocīns, kas palīdz pazemināt stresa līmeni. Tas nozīmē, ka pašapmierināšanās laimīgai dzīvei ir ļoti svarīga!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.