22.6 C
Rīga
svētdien, augusts 14, 2022

Kakao ķermeņa sviests

 

Brīnišķīgu, maigu un pēc šokolādes smaržojošu ķermeņa krēmu pagatavot ir ļoti vienkārši- viss, kas nepieciešams ir kakao sviests, eļļa (persiku kauliņu vai cita), mikseris un mazliet laika. Kakao sviests satur minerālvielas- selēnu un varu, kuras darbojas kā dabisks antioksidants (zinātniski runājot- antioksidanti neitralizē brīvos radikāļus, piespēlējot tiem jonus, kurus tie meklē, un tādējādi attur nestabilās molekulas no veselo šūnu postīšanas. Organisms arī pats spēj saražot antioksidantus, taču nepietiekamā daudzumā.), kas pasargā ādu no novecošanas, mitruma zuduma un elastības zaudēšanas. Kakako sviestam piemīt bagātīgas mitrinošas un barojošas īpašības- tas pabaros sausu, nogurušu ādu, piešķirs tai veselīgu mirdzumu un burvīgu šokolādes aromātu! Persiku kauliņu eļļai piemīt ādu atjaunojošas, mīkstinošas, mitrinošas un barojošas īpašības, tā novērš ādas sausumu un pelēcīgumu, izlīdzina krunciņas un uzlabo elastību. Šī eļļa ir piemērota visiem ādas tipiem, bet īpaši lieliska sausai, jūtīgai, saules vai vēja iedarbībā iekaisušai ādai, kurai nepieciešamas īpašas rūpes, kā arī novecot sākušai ādai. Apvienojot persiku kauliņu eļļas un kakao sviesta īpašības, iegūsiet maigas, barojošas un mitrinošas ķermeņa putas, kas piemērotas arī mazu bērniņu sausās ādas kopšanai. Tā kā kakao sviests istabas temperatūrā ir ciets, lai saputotu un sajauktu ar eļļu, to nepieciešams izkausēt ūdens peldē. Piemērotākā sviesta un eļļas kombinācija ir 50:50. Lai saīsinātu putošanas laiku, ieteicams eļļas un sviesta maisījumu ik pa brīdim ievietot uz dažām minūtēm ledusskapī. Līdzīgi kā kakao sviestu var putot arī citus augu sviestus- šī, mango, makadamijas riekstu, zelta šī. Lai piešķirtu izteiktāku aromātu, putošanas laikā pievienojiet dažus pilienus ēteriskās eļļas. Putotiem ķermeņa sviestiem ieteicams lietot vieglas eļļas (persiku kauliņu, kukui, kokosriekstu, makadamijas riekstu) lai tie ātri iesūktos ādā un neatstātu taukainu vai lipīgu sajūtu. Uzglabājiet putotu ķermeņa sviestu vēsā vietā, noslēgtā trauciņā, izvairoties no tiešiem saules stariem un karstuma avotiem. Putotu kakao ķermeņa sviestu ieteicams izlietot pusgada laikā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here