10.3 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Kaa Cilveeks nozaudeeja prieku

 

Jo nabadziigaaka valsts, jo biezjaak naakaas  dzirdeet tuuristu sajuusmas saucienus par to, cik ljoti tie cilveeki maak priecaaties, svineet neskatoties uz nabadziibu un gruutiibaam. Vai tomeer buutu labaak teikt – pateicoties nabadziibai un gruutiibaam vinji ir iemaaciijushies priecaaties?

Katru gadu juulija peedeejaa pirmdienaa netaalu esoshajaa lielaakajaa pilseetaa tiek riikots saluuts. It kaa bezdarba liimenis nav ceelies, nekaadas kataklizmas nav plosiijushaas apkaimee un saluuts katru gadu ir kraasnjaaks, ilgaaks un neparastaaks, bet cilveeki katru gadu iet uz saluutu arvien skumiigaaki un arvien retaakaa skaitaa. Tik pa retam kaadu beernu vareeja dzirdeet sajuusmaa iesaucamies un tikai neliela dalja pusaudzju liiksmi teerzeeja savaa starpaa. Nevar nemaz saliidzinaat ar to entuziasmu un prieku daudzus gadus atpakalj, kad shie pashi cilveeki, tolaik paaris gadus jaunaaki, kaismiigi applaudeeja un priecaajaas par ugunjoshanas kraasnjumu. Kas gan ir mainiijies pa shiem gadiem? Ak jaa, labklaajiibas un komforta liimenis ir ceelies ar visiem Iphoniem, paartikas pirkshanu internetaa un kabeljteleviiziijas kanaalu skaita pieaugumu. Arodbiedriibas ir izciiniijushas kaarteejo uzvaru un ir ieviests kaareejais “home delivery” serviss.

Vieniigaa balss, kas skalji izceelaas puulii, bija viens nabadziigs meksikaanju imigrants uz gadiem 45. Vinjsh aiz sajuusmas klapeeja rokas un vinja aciis dega prieka liesmas. Zjeel tikai, ka paareejie vinju pavilka aiz rokas un apkushinaaja. Arii vinju censhaas tagad asimileet, lai vinjsh kljuutu tikpat garlaiciigs un priecaaties nespeejiigs kaa paareejie. Skumji…..

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKur mainīt reliģiju?
Nākamais rakstsIzbaudi vasaru pilnībā!