1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Izbaudi vasaru pilnībā!

 

Lai šī vasara nepaskrietu garām nepamanīta, tev pavisam noteikti jāpaveic dažas lietas. Vai šovasar jau esi peldējusies saulrietā un ar plikām kājām bradājusi pa peļķēm? Un vai izbaudīji laisku nedēļas nogali Latgales laukos? Izlasi, ko vēl iesakām tev izdarīt, lai vasaru vari atcerēties ar smaidu uz lūpām!

Saule, brīvs laiks, atvaļinājums, siltie vakari, negulētas naktis, dejas zem klajas debess – lūk, tā ir vasara. Dzīve mēdz iegrozīties dažādi un ne vienmēr izdodas piepildīt ieplānoto. Atliek vien pielāgoties, mazliet pamanīt plānus un izbaudīt citādu, neieplānotu vasaru.

Velti laiku sev
Iespējams, ka tieši šovasar tev nepieciešams laiks vienatnē. Tad izmanto šo iespēju un atpūties pēc iespējas labāk! Ir tik daudz iespēju: brokastis uz balkona, saullēkta sagaidīšana, brauciens ar kuģīti, vēstuļu rakstīšana… Aizej uz skaistumkopšanas salonu un izbaudi nesteidzīgo un mierpilno apmeklējumu pēc sirds patikas. Palūdz, lai manikīra meistare nolako nagus košus un krāsainus – vasaras stilā. Atrodi pozitīvo vasaras lietū – iegādājies krāsainu lietussargu, lai vasaras siltais lietus nesabojātu tev omu. Vasaras siltos vakaros klausies nomierinošo un vienlaikus iedvesmojošo chill out mūziku. Ir tik daudz it kā sīku lietu, kas iedvesmo, priecē un uzlādē, jāprot tikai saskatīt sev patīkamākās!  

Meiteņu vakari
Kā gan iespējams aizmirst par draudzenēm? Tagad īstais laiks sarīkot jautru, mazliet neprātīgu un azarta pilnu ballīti tikai un vienīgi meitenēm! Īstais laiks bikini ballītei vasarnīcā: silts un saulains laiks, krāsainie pareo lakati, ziedi matos, gardie vasaras kokteiļi. Varat vienoties par ballīti Getsbija stilā: jūras krastā, vai pie kāda baseina, ar atbilstošiem atribūtiem, tērpiem un mūziku. Sapulcini savas skola laika draudzenes un atgriežaties pagātnē – pidžamu ballīte, spilvenu cīņas, šausmu stāsti… Kopīgs pikniks, pārgājiens, izbrauciens ar divriteņiem vai pat makšķerēšana (jā, šis piedzīvojums var izvērsties varens. Tikai pirms pasākuma iegādājies licenci un noskaidro, vai izraudzītā ūdenskrātuvē ir ļauts makšķerēt). Dodoties baudīt vasaru brīvā dabā, neaizmirsti par līdzekli pret kukaiņiem un to kodumiem. Nodrošinies arī ar cepuri un ērtiem apaviem!

Palutini garšas kārpiņas
Vasara ir piemērotākais laiks dažādu ēdienu variācijām. Tev atliek izlemt, vai vēlies uzcept īstu lauku torti ar svaigām ogām, pagatavot ogu sorbetu, karstā laikā atvēsinošu saldējumu vai kādus īpašos salātus. Vari arī izmēģināt jaunas mērces uz grila ceptiem ēdieniem. Vasara ir eksperimentu laiks. Ja nekad neesi to darījusi, pamēģini iemarinēt pipargurķīšus, kabačus un tomātus, vai uzvārīt zapti pēc omes receptes. Pajautā mammai, tantei vai omei sastāvdaļas un proporcijas, un ķeries klāt! Paaicini kompānijā mammu un omi un šis piedzīvojums būs neaizmirstams. Mazliet vēlāk novērtēsi šos centienus un atminēsies vasaras laiku ar smaidu uz lūpām!

Vasaras jautrība
Vasara ir piemērotākais laiks ballītēm kopā ar draugiem zem klajas debess. Sarīkojiet dārza svētkus, kuri ieilgst līdz vēlai naktij. Tev noderēs pretodu sveces, laternas un ķīniešu lukturīši, ko palaist tumšās debesīs, ievēloties vēlēšanos. Savukārt, ja vēlies ko nomierinošu un relaksējošu, dod priekšroku veselības pirts kūre. Noīrējiet pirti laukos un izbaudiet pirts tradīcijas pēc patikas. Ja dod iespēju kam ikdienišķam un vieglāk pieejamam, izvēlies brīvdabas kino vakaru. Sarīkot to mājās vai doties uz kādu kino izrādi – tas paliek jūsu ziņā. Iespējams, ka tieši šovasar kopā ar draugiem varat nodibināt tradīciju – ikvasaras svētki ar uguņošanu. Izvēlēties noteiktu datumu, kad tiksieties katru gadu, neatkarīgi no apstākļiem, nedēļas dienas un šis būs vakars, kad jūs lasīsiet iepriekšējā gadā uzrakstītās apņemšanās, vēlēšanās, solījumus un rakstīsiet jaunus nākamajai vasarai.  

Iepazīt neiepazīto
Ir tik pierasti sauļoties, peldēties un spēlēt volejbolu pludmalē. Šovasar uzdrošinies, pārvari bailes un kautrīgumu, un izmēģini kaut ko jaunu: sērfings, ūdensslēpes vai lēcienu ar gumiju no augstuma – atliek tikai izvēlēties. Ja neesi tik bezbailīga un nemīli risku, pievērsies citām aktivitātēm, piemēram, dodies izjādē ar zirgu, uzspēlē golfu vai tenisu. Sarunā izmēģinājuma nodarbību ar instruktoru, uzdod tevi interesējošus jautājumus, izmēģini un tad sapratīsi, vai klātienē šī nodarbe tevi aizrauj. Ja nu beidzot tu atrodi savu patieso vaļasprieku?  

Teksts: Jevgēnija Jakovļeva

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.