13.7 C
Rīga
piektdien, 17 maijs, 2024

“The White Book” izdod e-grāmatu “Endera spēle”

 

Izdevniecība “The White Book” uzsāk sadarbību ar SIA „Burtlicis” elektronisko grāmatu veikalu e-gramatas.lv, kā pirmo publicējot romānu „Endera spēle” – vienu no leģendārākajiem zinātniskās fantastikas romāniem pasaulē. Drīzumā „Endera spēlei” pievienosies arī Džordža Mārtina sāgas „Dziesma par ledu un uguni” pirmais romāns „Troņu spēle” un tā turpinājumi.

2013. gada rudenī uz ekrāniem gaidāma arī romāna „Endera spēle” ekranizācija. Šī gada pavasarī uzsākta filmas uzņemšana, un filmu kompānija „Summit Entertainment” jau paziņojusi, ka tas būs viens no vērienīgākajiem pēdējo gadu projektiem. Enderu atveidos Asa Baterfilds („Hugo”, 5 Oscar balvas 2012. gadā), savukārt citās lomās būs redzami Harisons Fords, Bens Kingslijs, Viola Deivisa u.c.

Gan kritiķi, gan lasītāji vienprātīgi atzīst, ka „Endera spēle” ir daudz vairāk nekā zinātniskā fantastika, un to visā pasaulē lasa visu paaudžu lasītāji. Romāns tulkots vairāk nekā 30 valodās un saņēmis pasaules prestižākās literārās balvas. Romāna „Endera spēle” autoram 2008. gadā piešķirts  apbalvojums par mūža ieguldījumu pusaudžu literatūrā, un romāns iekļauts vairākos prestižos visu laiku labāko grāmatu sarakstos. Kopš romāna pirmpublicējuma pagājuši gandrīz trīsdesmit gadi, taču tas joprojām nav zaudējis aktualitāti un ir sasniedzis fenomenālu popularitāti visā pasaulē. Romānam „Endera spēle” ir seši turpinājumi, ir pieejamas datorspēles un komiksi, kas balstīti uz šī romāna sižetu.

Ieskaties arī:

www.whitebook.lv

www.e-gramatas.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.