12.8 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

9.oktobris – Stratos misijas fināls

 

9. oktobrī tika plānots izpildīt Stratos projekta misiju. Fināla lēcienu tiešraidē translēja Viasat Sport Baltic.

Red Bull Stratos ir unikāls projekts, kura ietvaros pasaules labākais BASE jump lēcējs Felikss Baumgartners (Felix Baumgartner) plāno speciālā kapsulā pacelties gaisā ar hēlija balonu līdz stratosfēras augstākajiem slāņiem, sasniedzot vismaz 36 576 metru augstumu un īpašā gaisa spiediena tērpā izpildīt brīvo kritienu, sasniedzot ātrumu virs 1110 kilometriem stundā. Fināla lēciena laikā ir cerība pārspēt četrus rekordus: augstākais brīvais kritiens, augstākais lidojums ar balonu, ilgākais brīvais kritiens un kritiena laikā pārsniegt skaņas ātrumu. 

Stratos projekts tiek gatavots jau septiņus gadus un fināla lēciena rezultāti interesē vairāku nozaru speciālistus – ekstrēmos sportistus, inženierus, fiziķus un ārstus. Dati tiks izmantoti par bāzi turpmākajiem pētījumiem. Tie palīdzēs uzlabot pilotu, astronautu un pat kosmosa tūristu drošību.

Piemērotu laikapstākļu gadījumā tiek plānots, ka fināla lēciens notiks šodien, 9. oktobrī. Kapsula gaisā varētu sākt pacelties plkst. 15:30 un lēciena tiešraidi Baltijas valstu iedzīvotāji varēs vērot Viasat Sport Baltic kanālā, kā arī oficiālajā misijas mājas lapā www.redbullstratos.com/live .

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.