13.2 C
Rīga
trešdien, 1 maijs, 2024

The Frozen Ground atklāj slepkavas prāta noslēpumus

 

Vai esat droši, ka pazīstat cilvēkus, kurus sastopat ikdienā? Izpalīdzīgs kaimiņš, kurš ik rītu izlaiž suni, gādīgs tēvs, kas ved bērnus uz skolu, paņemot līdzi arī jūsu bērnu, pārdevējs, no kura pērkat kafiju… Tāds bija arī Roberts Hansens – cienījams vīrs ar nevainojamu reputāciju, rūpīgs tēvs, uzņēmējs un, kā izrādījās, nežēlīgs sērijveida slepkava, kura stāsts atklājas filmā The Frozen Ground (Sasalusī zeme).

Filmā, kuras pamatā ir patiesi notikumi, stāstīts par pilsētu, kurā 13 gadu garumā tika noslepkavotas vairāk nekā 20 sievietes. Viņas tikušas izvarotas, spīdzinātas un tad viņas nogalināja, gluži kā medījumu. Tikai vienai gūsteknei – 17 gadus jaunai Sindijai Polakai  – izdevās aizbēgt. Bet kurš ticēs striptīza dejotājas liecībai, ja viņas vārdi norāda uz pilsētā godājamu un cienījamu pilsoni? Tomēr policijas seržants Džeks Halkombs notic pusaudzei, un viņi izstrādā slepkavas notveršanas plānu… 

Filmas režisors un scenārija autors Skots Volkers (Scott Walker) veltīja materiāla atlasei vairākus gadus: viņš rūpīgi pētīja pieejamos policijas lietu protokolus, detalizēti studēja policijas ierakstus ar mērķi izprast slepkavas prātu un  saprast filmas varoņa rīcības motīvus. Izrādījās, ka Roberts Hansens bijā ļoti noslēgts puika, kurš neprata rast kontaktu ar vienaudžiem. Pusaudža gados viņš bija vienpatis, par kuru ņirgājās vienaudzes. Kļūstot pieaugušam un finansiāli neatkarīgam, par Roberta sirdslietām kļuva lidmašīnas, ieroči, medniecība un pērkamas sievietes. Roberts Hansens apvienoja divas lietas, kuras viņš spēja kontrolēt un pārvaldīt – pērkamas sievietes un mednieka gaitas, tādā veidā radot savā dzīvē iluzoru kārtību.

Filma aizrauj no pirmās sekundes un ne uz mirkli neļauj skatītājam atslābt.  Mežonīgā Aļaska, krāšņi dabas skati, nervus kutinoši notikumi, nepārtrauktās prāta spēles.

Lomās: Vanessa Hudgens, Nicolas Cage, Dean Morris, Jonh Cusack.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātros no 6.septembra.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.