11.7 C
Rīga
sestdien, 4 maijs, 2024

Riga Wine & Champagne festivāla jaunā sezona

 

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Unikālie vīnmīļu un gardēžu svētki Rīgā šoruden norisināsies 21. un 22.novembrī.  

21.novembrī festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties šampaniešu degustācijā – meistarklasē ”Vintage Champagne by Essi Avellan MW”. Essi Avelāna (Somija) ir viena no pasaules vadošajām šampanieša ekspertēm, Master of Wine titula īpašniece un Decanter, pasaules vadošā vīnu žurnāla, šampaniešu nodaļas redaktore. Meistarklases noslēgumā visiem interesentiem būs pieejama un nopērkama arī Essi sagatavotā un tikai pirms pašas meistarklases novembra sākumā izdotā grāmata „Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine” ar pašas autores autogrāfu.

22.novembrī Francijas klasisko vīnu meistarklase-degustācija Decanter, Financial Times vīna sleju un best-selleru autora, septiņ-kārtēja Louis Roederer balvas ieguvēja Endrjū Džeforda (Andrew Jefford, Anglija) vadībā „French Classics by Andrew Jefford”. E.Džefords ir viens no pieprasītākajiem vīnu pasaules lektoriem un ekspertiem, neskaitāmu godalgotu grāmatu („The New France”, „Wine Course” u.c.) autors, kā arī neskaitāmu vīna žurnālistikas godalgu ieguvējs. Endrjū ar ģimeni dzīvo Montpellier, Francijā un Baltijas valstīs ieradīsies pirmoreiz.

Abas meistarklases tiek rīkotas sadarbībā ar Francijas Kultūras Institūtu ”Francijas Gastronomijas nedēļas” ietvaros.

Sīkāku informāciju par meistarklasēm iespējams atrast festivāla mājaslapā. Meistarklašu norises vieta restorānā Bibliotēka No1 augšstāva zāle. Ieejas kartes uz meistarklasēm iespējams iegādāties www.rigawinechampagne.lv  vai www.ekase.lv Vietu skaits uz katru meistarklasi ir ierobežots.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.