3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Все пройдет, все забудется вновь- Все слова и твоя нелюбовь…

 

Jus ticat tadai smalkai lietai ka intucija?

       Es ticu!

Dazreiz, apmeklejot vina profilu Facebook, skatijos uz cilvekiem, kurus vins apstiprina ka draugus. Parsvara tas bija meitenes, krasnas blondines, eksotiskas tumsmates un karstasinigas latinamerikanietes. Bet manu uzmanibu piesaistija viena necila meitene, ar ipatnejiem sejas vaibstiem, vienkarsi gerbta. Vina tips tas nebija viennozimigi, bet kaut kas man lika sai meitenei pieverst uzmanibu.

     Nepagaja ilgs laiks, lidz taja pasa Facebook viniem tika atzimeta kopiga kafijas dzersana. Es to ieveroju, tacu neko nejautaju, jo nav tacu aizliegts ar draugiem vai pazinam kopa baudit kafiju.

        Maijs, silts sestdienas vakars. Vins stradaja, vismaz vins man ta teica. Ar draudzeni devamies uz pilsetas centru mazliet izklaideties. Nakts dzive bija tiko sakusies. Nepartraukti braukaja taksi, cilveki baudija dzerienus kafejnicas, jauniesi savacas baros un izbaudija nakts un ielas burvibu. Visapkart sarunas un smiekli.

Nolemam, ka labak dosimies uz klusaku vietinu, talak no centra. Iedzert pa kokteilim un parunaties un vienkarsi mierigi atpusties, pec darba nedelas. Iekapam taksi un baucam!

   Kad izkapu no masinas un devos uz kafeinicu, mani parnema divaina sajuta. Tadi ka drebuli. Aizveru savu pavasara meteliti un saseju jostinu. Tuvojoties baram, paskatijos uz ta sienu, vareja redzet cilveku enas, kuri sedeja pie ara galdiniem. Un tur tie bija- divainie sejas vaibsti. Pie sevis jau zinaju, ka vini it tur! Pieejot tuvak apstiprinajas, ka nebiju kludijusies.

“Tur ir Vins ar to meiteni.” es cuksteju draudzenei. “Kur, kur?!” iekliedzas mana draudzene. “Tur!” es klusu teicu un ar galvu pamaju ta galdina virziena.

    Taja bridi vins salauza manu sirdi. Es vienkarsi sastingu. Jutos ka murga. Mana sirds puksteja tik straji un reiba galva, sajutu ka klust slikta dusa. Apsedamies aiz viniem.

“Pieej pie ta idiota un uzslpauj vinam!” iekarsusi turpinaja mana draudzene “Pretigais mesls! Ja tu neiesi, es iesu!”

Es skatijos uz viniem ka nohipnotizeta. Vini jutas brivi, atraisiti un smaidigi, runajas, malkoja dzerienus un pipeja shishu. Man vairs nebija saubu, vini ir kopa.

     Lidz vins mani pamanija. Vins paskatijas man acis un pagriezas prom. Tad saka nervozi skatities rokas pulksteni un devas samaksat. Kaut kur, ka taluma, dzirdeju savu draudzeni, kura joprojam draudeja izrekinaties ar vinu. Bija pienacis oficiants un atnesis dzerienus.

      Vini devas prom. Vina masina staveja netalu uz ielas. Ejot, vina tuvojas vinam, un gribeja sadoties rokas. Vins pagaja nostak un savas rokas sabaza biksu kabatas.

Vini aizbrauca kopa!

Es kluseju! Lepnums man nelava viniem pieiet klat.

Gajam majas, leni, pilsetas trokni aizvien vairak attalinajas, laternu spuldzes uz ielam meta orandzu gaismu. Es skatijos taluma. Mani bija neizsakams tuksums.

Starp vardu juru, kas pluda no manas draudzenes, par to ka vins nav mani pelnijis, ka ir labak, ka viss ir beidzies, ka vins ir kretins un es skaistakais pelens, es klusu teicu: “Apskauj mani!”

  Ta mes stavejam, nakti uz laternu gaismu pielietas ielas, apskavusas un taja bridi es savu milestibu un sapes paslepu kaut kur dzili sevi.

Es pat neraudaju.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.