10.6 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Tiek atklāts Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS

 

Pirmdien, 21. oktobrī, tiks atklāts vērienīgākais īsfilmu festivāls Baltijas valstīs 2ANNAS. Šogad festivālam norisinoties astoņpadsmito reizi, būs skatāma plaša konkursa programma ar izmeklētām īsfilmām no Baltijas un visas pasaules, savukārt festivāla īpašo filmu programmu šogad atspoguļos devīze “Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta”.


Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS laikā Rīgas kultūras telpu piepildīs dažādu autoru darbi, sākot no mēmā kino līdz pat mūsdienu dzīvajai video performancei. Atklājot feminisma ideju vēsturiskos pirmsākumus un atrodot to rezultātu mūsdienu kino formātā, 2ANNAS piedāvā tādu autoru-sieviešu kā Šantalas Akermanes, Maijas Derēnas, Lotes Reinigeres, Lindas Kristanellas un Eijas Līsas Ahtilas darbus, kā arī Baltijas režisoru un daudzu citu autoru veidotās filmas. Tāpat festivāla konkursa programmā būs skatāma arī Oskaram nominētā filma “Death of shadow” un pasaules festivālu laureātes “Oh Willy…” un “Mass of men”, kā arī jaunākās Baltijas īsfilmas.

Rīgas Starptautiskajā īsfilmu festivālā 2ANNAS šogad konkursa skatēs startē 42 filmas, kuru skaitā 13 filmas ir no Baltijas valstīm, savukārt sešas no tām ir veidojuši pašmāju režisori. Konkursa programmā 24. oktobrī un 25. oktobrī būs redzamas izcilas dažādu žanru īsfilmas – spēlfilmas, animācijas, dokumentālās, eksperimentālās filmas u.c., kas nav garākas par 30 minūtēm un vecākas par diviem gadiem. Īpaši jāuzsver, ka 2ANNAS aplūko īsfilmu kā patstāvīgu žanru, kurā atklājas jaunākās tendences kinematogrāfijā.

Papildus filmu programmām, kas būs vērojamas no 21. līdz 27. oktobrim, 2ANNAS festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē, īstenos vairākas filmu pirmizrādes, kā arī aicinās kinomīļus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas Splendid Palace, KSuns, Kino Bize, Kaņepes Kultūras centra un Ģertūdes ielas teātra telpās.


 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.