18 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Gordona Sasaki lekcija, izstāde un radošā darbnīca Latvijas Mākslas akadēmijā

 

Latvijas Mākslas akadēmijas aulā līdz 2013. gada 6. novembrim aplūkojama amerikāņu mākslinieka un Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMA) lektora Gordona Sasaki personālizstāde “Virsmas spriegums”. Daudzveidīgā ekspozīcija, kurā redzami pēdējā laikā tapuši darbi, atspoguļo mākslinieka interesi par cilvēka ķermeni un tā nozīmes dimensijām, kas atklājas caur attēlojumu.

Oktobra nogalē mākslinieks viesosies Rīgā un izstādes ietvaros aicina mākslas un pedagoģijas interesentus uz atvērto lekciju un radošo darbnīcu. Lekcijā “Materials: Medium vs Message” Gordons Sasaki stāstīs par savu pieeju radošajam darbam un darbnīcā “UDL – Universal Design for Learning” dalīsies pedagoģiskajā pieredzē un praksē pielietotajās stratēģijās. Lekcija “Materials: Medium vs Message” notiks ceturtdien, 31. oktobrī, plkst. 16.00 Latvijas Mākslas akadēmijas korpusā nr. 2. Savukārt radošā darbnīca „UDL – Universal Design for Learning” norisināsies piektdien, 1. novembrī, plkst. 14.00 Latvijas Mākslas akadēmijas korpusā nr. 2. Lekcijas un meistarklases apmeklētāji lūgti pieteikt apmeklējumu līdz š.g. 30. oktobrim, rakstot e-pastu uz inese.bauge@lma.lv (norādot vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru). 

Gordona Sasaki darbos ķermenis tiek tverts kā izteikti personiska un vienlaikus publiska forma. Pielietojot visdažādākos tradicionālos un mūsdienu materiālus un tehnikas, Gordona Sasaki darbi vienlaikus ir meditatīvi, pārmaiņas vēstoši, gaistoši un brīžiem drūmi humorpilni. Mākslinieka darbos netradicionālo tehniku pielietojums savijas ar laikmetīgās mākslas telpā aktuālajām identitātes un kultūras tēmām. Negaidītos veidos kombinējot attēlus un materiālus, mākslinieks apzināti nojauc pieņemtās robežšķirtnes, radot iekļaujošu vidi un paverot brīvu telpu jaunām iespējām. Gordona Sasaki darbi eksponēti personālizstādēs un grupu izstādēs ASV, Kanādā, Japānā, daudzviet Eiropā, kā arī atrodami kā privātpersonu, tā uzņēmumu kolekcijās. Kopš 2004. gada mākslinieks ir lektors Ņujorkas Modernās mākslas muzejā (MoMA). Gordons Sasaki regulāri viesojas mākslas institūcijās ar vieslekcijām un radošajām darbnīcām. Izstādes “Virsmas spriegums” pavadošie pasākumi Mākslas akadēmijā sniegs retu iespēju mākslinieku sastapt klātienē.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.