3.7 C
Rīga
ceturtdien, 9 maijs, 2024

Sākas biļešu tirdzniecība uz Baltijas lielāko šampanieša degustāciju

 

Šodien, atzīmējot Starptautisko šampanieša dienu, tiek uzsākta biļešu tirdzniecība Riga Wine & Champagne festivāla centrālajam notikumam – “Nordea Lielajai burbuļu parādei”, kas notiks 2014. gada 8.martā. 

 

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampanieša, vīna un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs, kas notiek sadarbībā ar WESS Auto Grupu. Unikālie vīnmīļu un gardēžu svētki notiek jau otro gadu. Festivāla pavasara sesija notiks no 3.-9.martam ar Baltijas lielāko burbuļu degustāciju “Nordea Lielo burbuļu parādi”, vadošo Eiropas vīndaru meistarklasēm, “Eat.Drink.Vote. by Electrolux” jeb vīna un ēdiena “precināšanas” vakariņām un citiem vīnmīlības veicināšanas pasākumiem.

Nordea Lielā burbuļu parāde

“Nordea Lielā burbuļu parāde” 8.martā būs pavasara sesijas visplašāk apmeklētais notikums. Pasākuma apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai tiks piedāvāti vairāk nekā 80 šampanieši (Champagne), kā arī tikpat daudz augstākās kvalitātes dzirkstošie vīni (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.). Vietu skaits uz katru sesiju ir ierobežots un interesentu skaits varētu pārsniegt reālo telpu ietilpību, tādēļ aicinām ieejas kartes iegādāties jau tagad, negaidot pavasari!

Savukārt 21. un 22.novembrī notiks festivāla rudens sesijas meistarklases pasaules līmeņa ekspertu vadībā. 21.novembrī notiks meistarklase “Vintage Champagne by Essi Avellan MW” – 13 izcilu šampaniešu meistarklase – degustācija Fine Champagne redaktores un Christie’s Encyclopedia of Champagne and sparkling wine autores E.Avelānas (Somija) vadībā. 22.novembrī norisināsies meistarklase “French Classics by Andrew Jefford” – 12 Francijas klasisko vīnu meistarklase – degustācija Decanter un Financial Times vīna sleju un bestselleru autora, septiņkārtēja Louis Roederer balvas ieguvēja E.Džeforda (UK) vadībā. 

 

Par Starptautisko šampanieša dienu

Starptautiskā šampanieša diena tiek svinēta sociālo mediju vidē visā pasaulē. Galvenā šampanieša dienas ideja ir dalīties sociālajos tīklos par un ap šampanieti, izmantojot #ChampagneDay. Papildus tam daudzi restorāni un vīna bāri visā pasaulē tieši šajā dienā rīko šampanieša degustācijas. Pirmo reizi Starptautiskā šampanieša diena tika atzīmēta jau pirms četriem gadiem un likumsakarīgi, ka to visvairāk svin ārpus Francijas. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.