11.6 C
Rīga
pirmdien, 6 maijs, 2024

Piedalies akcijā “Sasildi mazās sirsniņas!”

 

Tuvojas Ziemassvētku laiks. Laiks, kad logos un māju pagalmos spoži iemirdzas svētku egles un rotājumi. Laiks, kad top apsveikuma kartītes un dāvanas. Laiks, ko nesteidzīgi pavadam kopā ar saviem mīļajiem, kad visapkārt valda mandarīnu un piparkūku smaržu burvība.

Aizņemti ar savām lietām – svarīgākām vai mazāk svarīgām, mēs piemirstam, ka izbaudīt šo svētku sajūtu gribētu visi. Taču mums apkārt ir daudz mazas sirsniņas, kurām Ziemassvētku laiks ir sevišķi skumjš un pelēks laiks. Sirsniņas, kuru logos neiemirdzas krāšņi svētku egles rotājumi, sirsniņas, kuras zina, ka zem eglītes nebūs ar mīlestību darinātas dāvanas un apsveikuma kartītes. Tās sirsniņas ir bērni Latvijas bērnu namos. Bērni, kuriem visvairāk no mums ir vajadzīga īsta svētku sajūta, lai sasiltu viņu sirsniņas.

Neapšaubāmi, tuvojoties Ziemassvētkiem, arvien vairāk tiek organizēti dažādi labdarības projekti, lai sniegtu atbalstu tiem, kam tas ir vajadzīgs. Bet diemžēl visi šie projekti lielākoties paredzēti, lai nodrošinātu bērnus ar pašu nepieciešamāko – ikdienišķām lietām. Taču kā gan uzdāvinātais tualetes papīrs, žāvētas desas gabals vai bikšu pāris radīs bērnam svētku sajūtu, kamēr citās mājās spoži spīd mirgojošas lampiņas un svētku rotājumi?

2013. gada 30. novembrī LED Pasaule kopā ar atbalstītājiem un draugiem, uzsākot akciju “Sasildi mazās sirsniņas”, devās uz bērnu namu “Dzeguzīte” Iršos, Kokneses novadā (ģimenes krīzes centrs “Dzeguzīte”). Lai sniegtu bērniem prieku un radītu īstu svētku gaidīšanas sajūtu, izdekorējām ēku, kurā mitinās mazākie no “Dzeguzītes” iemītniekiem. Visas dienas garumā bērni radoši iesaistījās dažādu rotājumu veidošanā, palīdzēja arī gaismas virteņu uzstādīšanā, kā arī kopīgi tika izdekorēta lielā Ziemassvētku egle. Prieks un interese bērnos bija neviltots, un darbs sagādāja pozitīvas emocijas! Vakara noslēgumā, kad svinīgi tika iedegtas lampiņas, bērni tika ne tikai pie krāšņām Ziemassvētku gaismiņām, bet arī pie dažādām citām dāvaniņām un kārumiem. Pateicoties kvalitatīvai LED tehnoloģijai, uzstādītās lampiņas ģimenes krīzes centra bērnus priecēs ne tikai turpmākos vakarus līdz svētkiem, bet arī turpmākos gadus!

Diemžēl Latvijā ir vairāki bērnu nami, taču mūsu iespējas ir ierobežotas. Tādēļ mūsu lielākā vēlēšanās ir iesaistīt ikvienu sniegt ieguldījumu un atbalstu šajā akcijā. Tieši ar Jūsu palīdzību mēs varam “sasildīt” bērnu sirsniņas arī citos Latvijas bērnu namos. Tas nemaz nav grūti – tev tikai jāpadomā, cik tavs latiņš var būt vērts kādam, kam dzīvē varbūt paveicies mazāk!

Visa informācija par akciju „Sasildi mazās sirsniņas”, bildes un arī video pieejams speciāli tam izveidotā lapā:  www.sasildi.lv

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.