1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Monami Frost un KIWIE apvienojas projektā “Blank Is Boring”

 

Kas notiek, kad satiekas apburošā tattoo modele Monami Frost un dumpinieciskais ielu mākslinieks KIWIE? Rezultātā tapis episks video BLANK IS BORING. Galvenā varone atveido divas personības. Monami Frost jeb īstajā vārdā Irēna Straume ir latviešu izcelsmes  tattoo fotomodele un jaunā māmiņa ar vairāk nekā 200 tūkstošiem atbalstītāju sociālajos tīklos. Monami kopā ar vīru, tetovētāju, Anriju Straumi un draugu Emil Supertramp pārstāv tattoo mākslinieku apvienību TATTOO ME. 


“Katru dienu e-pastā iebirst vairāki sadarbības piedāvājumi no visas pasaules. Reti kad ir kaut kas tiešām interesants. Kad saņēmu ziņu no KIWIE, bez liekas domāšanas piekritu idejai. Zināju – tā realizēsies. Jau no bērnības vēlējos filmēties, un varētu teikt, ka ar projektu Blank is Boring esmu beidzot piepildījusi sapni. Filmēšanas laukumā pārņēma neatkārtojama izjūta, ka tā ir mana īstā vieta. Viss notika tik dabīgi – likās, ka daru to jau vairākus gadus,” par sevi stāsta Frost.

BLANK is BORING ir stāsts par iespēju izvēlēties savu lomu dzīvē. “Cilvēki baidās atzīt, ka tukšs ir garlaicīgs, kā rezultātā visi izskatās vienādi. Ikdienas rutīna noēd, un aizmirstam faktu – ikviens var kļūt par jebko un darīt, ko vēlās, tikai jātic sev!” Modele atzīst, ka darbs kopā ar KIWIE un video studiju BOOB bijusi neatkārtojama pieredze. “Tie ir cilvēki, kuri tiešām mīl savu darbu. Viņi bija parūpējušies par detaļām. Ikdienā man ir ļoti svarīgi, lai viss būtu pārdomāts un noorganizēts līdz sīkumam. Labākie notikumi pasaulē veidojas no sirds. To es daru un turpināšu darīt. Jau tagad izdzīvoju sapni. Šis nebūs pirmais un vienīgais projekts ar superkomandu,” par video BLANK is BORING tapšanu stāsta modele Monami Frost.

“Ar tēlainiem izteiksmes līdzekļiem stāstā gribēju parādīt savu pasauli. Process, kas redzams video, ir ļoti līdzīgs tam, kā es veidoju savus street art darbus. Šajā gadījumā Monami Frost ir Baltā siena, kas tiek apzīmēta. Nosaukums BLANK is BORING precīzi izsaka nostāju – viss vienkāršais ir garlaicīgs. Tā kā jau iepriekš esmu veiksmīgi sadarbojies ar BOOB video studiju, filmējot projektu “Black Duke”, kur tika apkrāsots kuģis “Duke of Lancaster” Velsā, izstādi “Steal Me!” un neseno projektu “GRAY RAINBOW”, arī šoreiz izvēlējos BOOB filmēšanas grupu. Projekts bija kruta iespēja sadarboties ar jauniem un ambicioziem cilvēkiem, kas nebaidās no grūtībām un sarežģītiem uzdevumiem,” saka KIWIE, ielu mākslinieks no Latvijas.

KIWIE nenogurstoši turpina provocēt sabiedrību ar pārgalvīgām idejām, kas var būt ārpus likuma. “Blank is boring” ir daļa no KIWIE ideoloģijas, kas uzsver nepieciešamību būt “maksimāli radošiem, darīt to, ko patiešām mīlam, un būt pret jebkādiem stereotipiem, stagnāciju un aizspriedumiem, kas vēl joprojām ir raksturīgi mūsu sabiedrībai”.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.