8.9 C
Rīga
sestdien, 4 maijs, 2024

“Mākslas dzīrēs” tiksies trīs paaudžu mākslinieki

 

Latvijas Mākslas akadēmijas pirmā stāva izstāžu zālē no 2014. gada 21. februāra līdz 13. martam būs iespējams aplūkot izstādi “Mākslas dzīres”, kurā ar saviem darbiem piedalīsies 42 mākslinieki no dažādām mākslas nozarēm, simboliski svinot satikšanos.

“Mūsu galvenais mērķis ir jebkuram apmeklētājam parādīt, cik daudzveidīga ir mākslas dzīve Latvijā, izceļot to ar netradicionālu izstādes scenogrāfiju,” par „Mākslas dzīru” ideju saka viena no izstādes kuratorēm, Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas zinātnes 4. kursa studente Ieva Kalnača. „Ļausim apmeklētājiem ne tikai aplūkot pazīstamu Latvijas mākslinieku darbus, bet arī iejusties mākslinieka darbnīcas atmosfērā, izbaudīt nedaudz bohēmisko darbnīcas noskaņu un, protams, baudīt labu mākslu,” uzsver Ieva. 

Izstāde “Mākslas dzīres” būs veltīta visām 14 Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozarēm. Akadēmija dibināta 1919. gadā, kad studijas tika uzsāktas trīs tēlotājmākslas nozarēs (gleznošana, grafika un tēlniecība), taču laika gaitā Akadēmijā apgūstamo mākslas virzienu skaits ievērojami paplašinājies. Šobrīd bez trim minētajām iegūt izglītību var arī restaurācijas, vides, funkcionālā un metāla dizaina, scenogrāfijas, stikla mākslas, keramikas, vizuālās komunikācijas, mākslas zinātnes, tekstilmākslas un modes apakšnozarēs. Mākslas akadēmija ir vieta, kur veidojusies lielākā daļa Latvijas izcilāko mākslinieku un dizaineru. Daudzi no tiem pēc Akadēmijas absolvēšanas paralēli aktīvam radošajam darbam turpina izglītot jaunos māksliniekus, kas ar dalību un uzvarām starptautiskos konkursos nes Latvijas vārdu pasaulē. 

Lai gan izstāžu dzīve Latvijā ir ļoti aktīva, skatītājam reti ir iespēja aplūkot tik plašu mākslas virzienu klāstu vienkopus. Izstādē mākslas darbi būs pietuvināti savai tapšanas videi un apdzīvos izstāžu zāli, kas būs pārvērsta simboliskā mākslinieka darbnīcā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.