18 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Martā Latvijas pirmizrādi piedzīvos izrāde “Intervija ar Madonnu”

 

Starptautiskajā Sieviešu dienā, 8.martā, Latvijā pirmizrādi piedzīvos latviešu un igauņu mākslinieku kopprojekts “Intervija ar Madonnu”, kuru veido horeogrāfe un dejotāja Kristīne Vismane sadarbībā ar komponistu Jēkabu Nīmani un scenogrāfi un video mākslinieci Epp Kubu (EST). 

…Kāds bija iemesls? Kādēļ Tev nebija Tēva? Kur viņš ir? Kur viņš nav? Kādēļ? Kādēļ Tu guli ar vīrieti, no kura nevēlies bērnus? Kādēļ? Kādēļ Tu audzini viena? Kur viņš ir? Kur viņš nav? Starp citu, Tu būvē pati? Tu pati labo? Pati vari? Vai patīk? Vai gribētu vēl? (..) Kā, lai saglabā? Kā, lai atrod ideālu? Es, Es, Es, Es jā, es noteikti jā, bet es vēl nezinu kā..  

Izrāde “Intervija ar Madonnu” būs eseja, kas atspoguļos horeogrāfes intuitīvos meklējumus uz jautājumu, ko nozīmē būt vientuļai mātei. Ar interviju, attēlu, kustības, teksta, mūzikas, simbolu un diskusiju palīdzību, radošā komanda mēģinās atšķetināt pēc iespējas plašāku skatpunktu par izvēlēto tēmu, izprast iemeslus, kādēļ sievietes audzina bērnus vienas un kādas ir šīs rīcības sekas. Izrāde balansēs starp iztēli un dokumentalitāti, skarbumu un vienkāršumu, svētumu un ikdienu. 

Izrādes saturs balstīts dokumentālās intervijās ar vientuļām mātēm Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, tādējādi tēmas izzināšanas procesā, radot iespēju salīdzināt vienu situāciju dažādās, līdzās pastāvošās valstīs un rast atškirības, kuras veido kultūras dažādība.  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.