3.7 C
Rīga
ceturtdien, 9 maijs, 2024

“Positivus” mākslinieku sarakstu papildina arī “Elbow”

 

“Positivus” festivālā, kas šogad notiks no 18.jūlija līdz 20.jūlijam, uzstāsies arī grupa “Elbow”, Anna Kelvi, “Future Islands”, “AlunaGeorge”, Čets Feikers un “NONONO”.

Elbow

“Elbow” ir viena no retajām grupām, kuru klausoties raud arī īsti vīrieši. Tā iespēju uzstāties miljardu auditorijas priekšā esot nopelnījusi ar pacietīgu un kvalitatīvu darbu. “Elbow” ir ierakstījuši Londonas Olimpisko spēļu himnu “First Steps”, 2008.gadā ieguvuši “Mercury” balvu. Grupa kā galvenie mākslinieki spēlējuši uz Glastonberijas skatuves. Martā klajā nāca sestais apvienības albums “The Take Off And Landing Of Everything”, kas saņēmusi pozitīvas kritiķu un klausītāju atsauksmes. 

Anna Kalvi kopš 2011.gada rudens, kad pirmo reizi viesojās Latvijā, tikusi nominēta “Mercury” un “BRIT Awards” balvām, ierakstījusi dziesmu ar grupu “Noah And The Whale” un izdevusi kritiķu atzīto albumu “One Breath”. 

“Future Islands” singli tikuši izdoti jau 2006.gadā, taču tikai līdz ar šī gada martā izdoto “Singles”, kā arī pateicoties priekšnesumiem ASV vakara šovos, grupai izdevies nokļūt plašākā apritē. Apvienības firmas zīme ir tās vokālista Gerita Velmersa zemais, aizsmakušais un trauslais vokāls. 

“AlunaGeorge” ir vieni no interesantākajiem Lielbritānijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem. Apvienība ir 2.vietas ieguvēji “BBC Sound of 2013” un “BRIT Awards 2014” nominanti. “AlunaGeorge” savā mūzikā sakausē deviņdesmito gadu R&B, mūsdienu popmūzikas, “UK Garage” un hausmūzikas ietekmes, dekorējot tās ar Alunas Frensisas vokālu. 

2012.gadā Austrālijas “Rolling Stone” Četa Feikera debijas EP “Thinking In Textures” atzina par labāko neatkarīgo ierakstu. Pērn viņa dziesma tika izmantota ASV “Super Bowl” translācijas reklāmas pauzes laikā, savukārt šogad Feikers aktīvi strādā pie lielāku skatuvju iekarošanas arī Eiropā. To nodrošināt palīdz kritiķu augsti vērtētais debijas albums “Built On Glass” un tā vadošais singls “Talk Is Cheap”. 

Zviedru indīpopa pārstāvji “NONONO” savā salīdzinoši īsajā karjerā, kas aizsākās 2012.gada pavasarī, jau paspējuši sevi pierādīt kā ļoti lipīgu un pozitīvu melodiju radīšanas meistarus. Tam lielisks piemērs ir grupas hits “Pumpin Blood”. 

“Positivus” festivālā šogad uzstāsies arī “Kraftwerk”, Bastille, Ellija Goldinga, “The Kooks”, “The 1975”, “Daughter”, Laura Mvula, “Junip”, “Temples”, “Of Montral”, “MØ”, “You me at six”, “Kid Karate”, “Birth of joy”, “King Charles”, “Pompeya”, “FM Belfast”, kā arī “And so I watvh you from afar”. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.