5.3 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

“Positivus” programmu papildinās “Dzelzs vilks”, “The Sound Poets”, “K.Remonts” un citi

 

“Positivus” festivāla programmu papildinās “Dzelzs vilks”, “The Sound Poets”, “K.Remonts” un citi.

Grupas “Dzelzs vilks” vairāk nekā 20 gadus ilgā karjera, trīspadsmit studijas albumi, septiņas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, dzīvie koncerti un fanu mīlestība, pēc Igolnieces teiktā, ļauj grupu “Dzelzs vilks” saukt par vienu no visu laiku labākajām Latvijas rokgrupām. Pēc vairāku gadu pauzes grupa atgriezīsies “Positivus”, lai izpildītu ne tikai savus hitus, bet arī jaunas dziesmas no “Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestra” nesen izdotā konceptuālā albuma “Kālabad”. 
Grupa “The Sound Poets” 2013.gadu uzsāka ar debijas albuma “Tavs stāsts” izdošanu. Albums saņēmis “Zelta mikrofona” apbalvojumu nominācijā “Gada Labākais Pop-rok albums”. “The Sound Poets” pazīstamākās dziesmas “Kalniem pāri” un “Tavs stāsts” ne tikai ilgstoši noturas pašmāju radio topos, bet jau iemantojušas uzmanību starp kaimiņu valstu klausītājiem. 
“K.Remonts” pamatoti uzskatāma par vienu no neparastākajām pagājušā gadsimta 80.gadu apvienībām latviešu rokmūzikā, pateicoties dziesmām, kas izcēlās ne tik vien ar komplicētu melodisko un tembrālo uzbūvi un līdz tam nepieredzēti daudzveidīgu muzikālo dramaturģiju, bet arī nopietnas laikabiedru dzejas izmantojumu. 
Viena no jaunajām pašmāju grupām alternatīvās indī mūzikas apvienība “Carnival Youth” tika izveidota 2011.gadā un jau uzstājusies ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. 10.maijā “Carnival Youth” spēlēs savā pirmajā starptautiskajā festivālā Rietumeiropā – “The Great Escape”, kas notiek Braitonā, Lielbritānijā. 26.maijā grupa izdos savu debijas minialbumu “Never Have Enough”. 
“Das Sonntags Legion”, pēc Igolnieces teiktā, ir, iespējams, vienīgais psihodēliskās folkmūzikas orķestris Latvijā, kurā apvienojušies mūziķi no tādām grupām kā “Inokentijs Mārpls”, “S.I.L.S.”, “Soundarcade”. 
Sākuši kopā muzicēt vien pašā 2012.gada izskaņā, jau iepriekšējā vasarā “Laika suns” sevi pieteica kā, iespējams, šobrīd labāko rokgrupu Latvijā, pastāstīja Igolniece. Grupā ir apvienojušies jau pieredzējuši mūziķi no vairākiem pazīstamiem ansambļiem – Arnis Račinskis no “Mofo”, “Kuba” u.c., Kārlis Butins no “Parara”, Kārlis Strūbergs no “Momend” un Pēteris Lunde no “The Sound Poets”, “Pienvedēja piedzīvojumiem”. 
“Positivus” festivālā šogad uzstāsies arī “Kraftwerk”, Bastille, Ellija Goldinga, “The Kooks”, “The 1975”, “Daughter”, Laura Mvula, “Junip”, “Temples”, “Of Montral”, “MØ”, “You me at six”, “Kid Karate”, “Birth of joy”, “King Charles”, “Pompeya”, “FM Belfast”, kā arī “And so I watvh you from afar”, “Elbow”, “AlunaGeorge”, “Future Islands” un citi. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.