7.5 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Pirmais Eco Trail skrējiens Rīgā

 

29.jūnijā Rīgā uz AB dambja plkst. 12:00 pirmo reizi startēja skrējiens RIGA ECO TRAIL, kas ir Eiropā lielu popularitāti ieguvis notikums, jo tādās galvaspilsētās kā Brisele un Parīze tiek rīkots jau vairākus gadus. Unikālajā skrējienā dalībnieki varēja izbaudīt trīs tiltus, divas salas, bet zem kājām – zemi, betonu, granti, smiltis un asfaltu viena skrējiena laikā, veicot 12km veselības distanci, 23km tautas skrējienu vai pat 46 kilometrus garo DUO distanci. 

Latvijā nebijušais skrējiens piemērots gan īstiem sporta un skriešanas entuziastiem, gan nūjošanas cienītājiem, velobraucējiem, kā arī īsāku un garāku distanču skriešanas amatieriem un iesācējiem. Dalībniekus ieinteresēs oriģinālie distanču maršruti, kā arī neparastā 46 kilometru distance, kur dalībnieki startē 2 cilvēku komandā – viens no dalībniekiem skrien, bet otrs brauc ar velosipēdu, abiem dalībniekiem sacensību laikā pēc brīvas izvēles mainoties pozīcijām.

Trase vīsies cauri Rīgai un šķērsos Akmens, Salu un Dienvidu tiltus, dalībniekiem būs jādodas arī cauri Zaķusalai un Lucavsalai, kā arī pa skrējēju vidū iecienīto promenādi. Laika limits DUO 46km distancei ir 6 stundas, 23km distancei – 6 stundas, 12 km distancei – 4 stundas. Distancē atradīsies laika fiksēšanas kontrolpunkti, kur katram dalībniekam jāatzīmējas ar speciālu čipu, kas tiek izmantoti taku skrējienos. Visu distanču maršruti pieejami skrējiena mājas lapā www.rigaecotrail.lv.

ECO TRAIL skrējiena galvenās vērtības ir daba un veselība, kultūras mantojums un solidaritāte. RIGA ECO TRAIL ir svētki skrējējiem un aktīvā dzīvesveida piekritējiem. Ar skrējienu tiek veicināta skriešanas popularitāte kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļa, kā arī veicināta reputācija Latvijas galvaspilsētai Rīgai kā pilsētai ar veselīgu skriešanas vidi. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.