2.8 C
Rīga
pirmdien, 23 decembris, 2024

Šonedēļ nobaudāms īpašais Restorānu nedēļas piedāvājums

 

Līdz 19. oktobrim jau sesto reizi pilsētas gardēžus un viesus priecēs Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā par pievilcīgām cenām labākie galvaspilsētas restorāni piedāvās rudenīgas maltītes. Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels restorānu skaits – īpašo piedāvājumu būs iespēja baudīt 37 pilsētas labākajos restorānos.

Gatavojoties Rudens Rīgas restorānu nedēļai, pilsētas iedzīvotājus četras dienas priecēja Restorānu nedēļas busiņš – mobilais restorāns. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šajā laikā tika izdalītas vairāk nekā 4 000 talantīgāko šefpavāru pagatavotas uzkodas, ļaujot ikvienam sagatavot savas garšas kārpiņas Rudens Rīgas restorānu nedēļai. Restorānu nedēļas busiņš guva plašu iedzīvotāju atsaucību un lielākie pilsētas gardēži bija gatavi stāvēt garā rindā, lai baudītu tādus gardumus kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, meža sēņu eklērus un daudz citus šefpavāru meistardarbus.

Rudens Rīgas restorānu nedēļā tiks piedāvātas trīs ēdienu maltītes – uzkoda, pamatēdiens un deserts, ko ikviens gardēdis varēs nobaudīt par īpaši draudzīgām cenām – 15 un 20 eiro. Šefpavāru piedāvātās maltītes būs katra šefpavāra radošā lidojuma rezultāts, kam iedvesma gūta latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgajās sezonālajās dabas veltēs. Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā. Turklāt šogad daļai restorānu iespējams veikt rezervāciju arī www.liveriga.com mājaslapā. 

Rudens Latvijā ir ražas laiks, kad tiek novākti pavasarī stādītie dārzeņi un augļi, tādēļ arī Rudens Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartēs dominē rudens labumi – burkāni, bietes, ķirbji, kartupeļi, kā arī āboli, brūklenes, aronijas un smiltsērkšķi. Šefpavāri savus viesus lutinās ar tādiem meistardarbiem kā jaunās bietes ābolu marinādē ar kazas sieru, butes filejas uzpūtenis ar topinambūru, baraviku-muskatķirbju krēmzupa, sviesta bute ar aroniju putām, brieža gaļas cepetis meža ogu mērcē, smiltsērkšķu svaigsiera uzpūtenis, kārtām svilinātā aroniju kūka un citiem rudenīgiem gardumiem.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.