1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Ziemassvētku ieskaņas koncerts “Baltās dziesmas”

 

13. decembrī plkst. 17.00 Kalnciema kvartālā notiks ikgadējais Ziemassvētku ieskaņas koncerts, kurā skanēs operdziedātājas Evijas Martinsones un pianistes Agneses Egliņas koncertprogramma “Baltās dziesmas” – Balts Dabā, Dvēselē un Mūzikā. Programmā tiks atskaņoti G.F. Hendeļa, J.S. Baha, S. Franka, A.Kalniņa, M.Zariņa, E.Raginska un citu komponistu skaņdarbi.

Operdziedātāja Evija Martinsone absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju prof. A. Garančas klasē (BA, 2004) un operdziedāšanas specialitātē (MA, 2006). Latvijas Nacionālajā operā spoži debitējusi 2005.gadā Galatejas lomā, par to saņemot Teātra balvas “Spēlmaņu nakts” nomināciju kategorijā Gada spilgtākā debija. Kopš 2007.gada ir Latvijas Nacionālās operas vadošā soliste, kuras repertuārā nu jau ir ap 30 operlomu. Saņēmusi arī “Paula Saksa balvu” (2007) un prestižo “Latvijas Gāzes balvu” kā labākā operas soliste 2011./2012.gada sezonā. Māksliniece aktīvi  koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs. Regulāri papildina vokālo meistarību pie prof.A.Garančas Latvijā un vokālās pedagoģes Margrētas Honigas (Margreet Honig) Nīderlandē. 

Pianistes Agneses Egliņas personībā dinamiski apvienojas solistes un kamermūziķes talants. Viņas skatuves priekšnesumu raksturo drosmīga temperamenta dzirksts un sievišķīgi smalka iejūtība. Viņa vienlīdz spoži iejūtas solistes, koncertmeistares vai kameransambļa dalībnieces ampluā un prot strauji apvienot sava talanta šķautnes. Pazīst humoru kā domu ķīmiju un mākslas katarsi kā radošu atklāsmi. Agnese šobrīd ir viena no pazīstamākajām Latvijas jaunās paaudzes pianistēm. 2011. gadā saņēmusi Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo Mūzikas balvu 2010 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.