8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dailes teātrī tapusi baisa melodrāma “Ugunsgrēki”

 

Foto: Jānis Deinats, „Fotocentrs”

Šodien Dailes teātra Mazajā zālē notiks pirmizrāde Važdi Muavada baisajai melodrāmai „Ugunsgrēki”. Jauniestudējuma režisors ir Mārtiņš Eihe.

Kanādas dramaturga un režisora Važdi Muavada (1968) lugā „Ugunsgrēki” (2004) savijas stāsts par mīlestību, stāsts par naidu un stāsts par samierināšanos.

Lai izpildītu mātes pirmsnāves vēlēšanos, Navālas bērniem ir jāatgriežas viņas pagātnē, jāiepazīst savs tēvs un savs brālis, jāatrod savas saknes un savas dzīves jēga. Izrādes varoņiem ir jānoiet visai šausminošs ceļš – no vienas vietas uz citu, no tagadnes uz pagātni, no klusēšanas uz atzīšanos. No sākuma uz beigām – lai beidzot varētu būt kopā.

Izrādē „Ugunsgrēki” spēlēs aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Navāla), Ieva Segliņa (Žanna), Gints Andžāns (Simons), Gints Grāvelis (Nihads / Vahabs / Malaks / Antuāns), Intars Rešetins (Hermils Lebels), Elīna Dzelme (Džihane / Nazira / Kaujinieks / Fotogrāfe), Dārta Daneviča (Sauda / Elhame) un Dainis Grūbe (Ralfs / Abdelsamads / Ārsts / Gids / Skolas pārvaldnieks / Šamsedins).

Režisors Mārtiņš Eihe sadarbojas ar scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Ievu Kauliņu un gaismu mākslinieku Ivaru Tilčiku. Lugu no franču valodas tulkojusi Inga Rozentāle-Pejū.

Foto: Jānis Deinats, „Fotocentrs”

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.