6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Iepriecini mazo māsu vai brāli ar jaunu grāmatu!

 

“Jāņa Rozes apgādā” latviski izdota vācu autores Lilli L’Arronges bilžu grāmatiņa “Es liels, tu mazs”. Šī ziņa īpaši priecēs visus, kas iemīļojuši iepriekš izdoto grāmatu “Par tevi (no agra rīta līdz vēlam vakaram)”. Savukārt bērnus, kas vēlas iepazīt dzīvniekus, noteikti iepriecinās nesen izdotā, jautrām un izzinošām nodarbēm pilnā grāmata vecākiem un bērniem “Iepazīsti dzīvniekus”.

 

Jauna grāmata “Iepazīsti dzīvniekus” mudina lasīt, rotaļāties un izzināt

Piebiedrojies ziņkārīgajai meitenītei Koko un pētniekiem, kuri apceļo pasauli, lai satiktu dažādus dzīvniekus – no sīka pelēna līdz milzu valim, kurš šķiež šļakatas okeānā. Uzzini, kā dzīvniekiem klājas, ko viņi ēd, ko medī un kā tiek pie mazuļiem. Lasītājus gaida dažādi fakti un joki, jautājumi un atbildes, spēles un uzdevumi. Izcep dzīvnieku pankūkas, uzspēlē pēddziņu spēli, paviesojies kukaiņu cirkā, atrodi ceļu skudru pūžņa labirintos – atjautīgi un aizraujoši! Šī bilžu grāmata priecēs visus, kam patīk radoši darboties: zīmēt, krāsot, locīt, skaitīt, pētīt, spēlēties un izzināt.

Šajā sērijā iepriekš latviski izdota arī grāmata “Es un tu no galvas līdz papēžiem” – jautrs un izzinošs ceļvedis cilvēka ķermeņa iepazīšanai, ko paguvuši iemīļot daudzi mazie lasītāji. Dzīvespriecīgo pētnieku iedvesmots, drīzumā gaidāms arī animācijas filmu seriāls bērniem BBC televīzijā.

“Iepazīsti dzīvniekus” sagatavojis OKIDO – mākslu un zinātnes žurnāls bērniem Lielbritānijā, no angļu valodas tulkojusi Renāte Punka. 

Jauna bilžu grāmatiņa “Es liels, tu mazs” par sirsnīgu kopābūšanu

“Jāņa Rozes apgādā” latviski izdota vācu autores Lilli L’Arronges bilžu grāmatiņa “Es liels, tu mazs”. Šī ziņa īpaši priecēs visus, kas iemīļojuši iepriekš izdoto grāmatu “Par tevi (no agra rīta līdz vēlam vakaram)”. Līdzīgi kā iepriekš, arī šajā izdevumā netrūkst sirsnības un gaiša humora. Jauka dāvana tuviem un mīļiem!

“Tu vārgs – es stiprs. Tu piekusis – es ņiprs. Es putu sniegs – tu sniedziņš. Es lielais miegs – tu miedziņš.” Grāmatiņā īsās, nebēdnīgās dzejas rindās un jautrās ilustrācijās atainotas atšķirības starp lieliem un maziem. Lielajai un mazajai zebiekstei ļoti patīk būt kopā. Mazais gandrīz vienmēr vēlas darīt to pašu, ko lielais, tāpēc abi rosās virtuvē, ērmojas, strādā un spēlējas, līdz aizmieg līdzās. Kaut arī tas aizņem vairāk laika, un pa reizei sanāk arī sastrīdēties, kopā darboties ir tik aizraujoši un priecīgi! Gan lieli, gan mazi lasītāji dzīvespriecīgajās ilustrācijās atpazīs sevi un sirsnīgu kopābūšanu.

No vācu valodas to tulkojusi Inga Karlsberga. Lilli L’Arronge ir teksta un ilustrāciju autore vairākām grāmatām Vācijā, kur tās ar savu sirsnīgo vienkāršību uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos. Daudzi latviešu lasītāji iepazinuši iepriekš latviski izdoto “Par tevi (no agra rīta līdz vēlam vakaram)” – grāmatiņu par gaišām ilgām un mīlestību.

Abas grāmatas pieejamas Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.