8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā piešķirt jaunu izskatu T-kreklam vai auduma somai mājas apstākļos

 

Pirms darba ir jānosaka mērķis, kam tiks radīts apdrukātais priekšmets, jāliek lietā neliels adrenalīns un prieka satraukums tapšanas procesā, tad radīsies idejas un brīnišķīgs gala rezultāts.

Pareiza auduma izvēle

Lai kārtīgi sagatavotos auduma apdrukāšanas procesam mājas apstākļos, vispirms svarīgi ir izvēlēties modernu drukas iekārtu un gludeklim piemērotu drukas aplikāciju papīru, kas paredzēts auduma izstrādājumu apdrukāšanai.

Pirms auduma izvēles jāņem vērā vairāki apdrukāšanai paredzētā auduma struktūras aspekti:

* audums nedrīkst būt pārāk elastīgs, citādi attēls jau gatavošanas procesā var saplīst;
* tam jābūt iemērotam gludināšanai, jo attēls uz auduma tiek uzlīmēts, izmantojot gludināšanas metodi;
* nekādā gadījumā nevajadzētu izvēlēties audumu ar pūkainu virsmu, attēls uz tā nesaglabāsies.

Ievērojot šos padomus, iespējams pašrocīgi izveidot dažādus individualizētus apģērbus un citus auduma izstrādājumus, kas būs lieliska Ziemassvētku dāvana: T-kreklus, šefpavāra priekšautus, iepirkumu somas, karogus un reklāmas bannerus.

dovana_t1_ir_p_570

Neatsveramais drukas aplikāciju papīrs

Kad audums plānotajai apdrukāšanai izvēlēts, ir nepieciešams īpašs aplikāciju papīrs, ko var viegli uzgludināt uz auduma. To varēs izmantot dažādu veidu printeros un, atkarībā no toņa, gaišākiem vai piesātinātāku krāsu audumiem. Pirms izvēlaties drukas iekārtu izdrukai uz aplikāciju papīra, ieteikums lietot tintes printeri, ar ko iespējams iegūt spilgtākas krāsas. Pirms tam obligāti pārbaudiet, vai izvēlētā drukas iekārta piedāvā iespēju drukāt uz speciālā aplikāciju papīra. Visas jaunās HP Photosmart iekārtas nodrošina druku uz speciālā aplikāciju papīra.

Attēla izvēle

Pirms attēla izdrukas uz aplikāciju papīra jāņem vērā, ka attēlam jābūt spoguļskatā (spoguļattēlam). Ieteicams pirms attēla gala varianta izvēles izdrukāt to uz parasta papīra, kas ļauj iepriekš izvēlēties perfektu uzdrukas novietojumu. Attēlus iespējams atrast un izvēlēties dažādās attēlu vietnēs internetā, izmantot kādu no savām mīļākajām fotogrāfijām vai izveidot savu uzdrukas dizainu ar kādu no datora grafiskajām programmām.

Drukājot uz drukas aplikāciju papīra, pirms attēla izgriešanas pārliecinieties, vai izdruka ir nožuvusi. Ieteicams arī atstāt nelielu rāmi ap attēlu. Gludināšanai izvēlieties cietu virsmu, savukārt, gludeklim izvēlieties programmu bez tvaika.

dovana_t3_4_430

Padomi vislabākajam rezultātam:

* pirms gludināšanas izmazgājiet izvēlēto audumu (T-kreklu, priekšautu, somu), tad tas iegūs dabiskāku formu;

* pārliecinieties, vai drukas aplikāciju papīrs drukas iekārtā ievietots pareizi, izdrukai jāatrodas baltajā pusē;

* mazgājiet izvēlēto audumu saudzīga režīma programmā, nežāvējiet to veļas mašīnā.

Viena A4 drukas aplikāciju papīra lapa izmaksās aptuveni 1,40 LVL, un iepakojumā parasti ir 12 lapas. Piemēram, veidojot divus attēlus uz vienas A4 lapas, iespējams samazināt izmaksas par 50 %! 

dovana_t4_573

dovana_t5_434

Runājot par šī gada tendencēm kreklu apdrukas izvēlē Latvijā, T-kreklu apdrukas online veikala www.uzvelckreklu.lv vadītāja Liene Lagzdiņa dalījās novērojumos: "Šogad īpaša nozīme tiek piešķirta pasūtītāja radītu zīmējumu uzdrukām. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad īpaši aktuāla bija politiskā tēma ar vairākiem simtiem "Nothing special" kreklu zem eglītes, šogad cilvēki cenšas pārsteigt viens otru ar ģimeniskām un mīļām tēmām – bērnu zīmējumiem, individualizētām uzdrukām, speciāli izveidotām atpazīšanas zīmēm. Nebūsiet redzējuši lepnāku tēti, par to, kurš dāvanā saņēmis paša bērna ilustrētu kreklu!"

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsCīnies pret vardarbību ģimenē!
Nākamais rakstsVakara plezīrs