1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

9 varen interesanti likumi Austrālijā, par kuru pārkāpšanu draud pamatīgs sods

 

Dodoties uz kādu valsti pirmo reizi, ir vērtīgi pameklēt pēc iespējas vairāk informācijas par to, ko drīkst un ko nedrīkst darīt jūsu atpūtas vai komandējuma galamērķī. Galvenokārt, tas ir nepieciešams, lai izvairītos no iespējama soda likuma pārkāpuma gadījumā. Piemēram, Austrālijā netrūkst daudz interesantu normu, kuras neievērojot var nākties šķirties no konkrētas naudas summas vai pat savas brīvības.

1. Traucēt kāda cilvēka kāzas vai bēres. Ar šo jokot nevajadzētu, jo sods par šāda likumpārkāpuma izdarīšanu ir gana iespaidīgs – 10 tūkstoši dolāru vai 2 gadi cietumā.

2. Aizskart pasta baložus. Šajā valstī patiesi ir speciāli apmācīti baloži pasta sūtījumu nogādāšanai. Viņus nedrīkst ķert, ievainot, nogalināt, iemānīt lamatās. Tos vispār nevajadzētu aiztikt. Sods – 250 dolāri.

3. Publicēt nepatiesas ziņas par dzimšanu, nāvi, attiecībām vai nodarbinātību. Ja samelosieties par bērnu, kas patiesībā nav dzimis, par mirušu cilvēku, kas ir sveiks un vesels vai minēsiet nepatiesus faktus par nodarbinātību, var nākties zaudēt brīvību uz 6 mēnešiem.

4. Piesiet suni vai kazu pie transportlīdzekļa. No 800 dolāra liela soda neizdosies izvairīties tiem, kas piesies kazu vai suni pie transportlīdzekļa. Tai skaitā braucoša. Tāpat šie dzīvnieki nedrīkst tikt izmantoti kravas vilkšanai.

5. Naktī un agri no rīta sūkt grīdu ar putekļusūcēju. Darbdienās no plkst. 22:00 līdz 7:00 no rīta, kā arī brīvdienās līdz plkst. 9:00, nedrīkst traucēt citu cilvēku mieru, tīrot grīdu ar putekļusūcēju. Sods – 120 dolāri. Ja pārkāpums atkārtojas – katru dienu jāmaksā vēl 30 dolāri.

6. Veikt darbības, lai izsauktu lietu. To drīkst veikt tikai īpaši apmācīti speciālisti. Pārējie, kuri nav saņēmuši atļauju to darīt, var tikt sodīti ar 1000 dolāru lielu sodu vai brīvības atņemšanu uz 1 gadu.

7. Atstāt bez uzraudzības automašīnu ar neaizslēgtām durvīm. Jūs ne tikai pakļaujat sevi apzagšanas riskam, bet arī šķirsieties no 800 dolāra lielas naudas summas.

8. Dziedāt nepiedienīgas dziesmas vai balādes, ja citiem tas traucē. Tāpat nedrīkst rupji žestikulēt un lamāties.  Sods – 10 tūkstoši dolāru vai 2 mēneši cietumā. Par atkārtotu pārkāpumu draud 6 mēneši cietumā.

9. Spēlēt spēles, kas traucētu citiem. Gaisa pūķa palaišana debesīs var izmaksāt 500 dolārus.

 

Materiāli rakstam pēc ārzemju publikācijām. Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.