1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

6 lietas, kuras notiek ar tavu ķermeni, kad guli

 

Vai esi prātojusi, kas notiek ar tavu ķermeni kamēr tu guli?

1.Tu sapņos mēdz krist

Krišanas sajūtu ir piedzīvojuši aptuveni 70% cilvēku. Tas notiek pirmajā miega posmā, kad organisms sāk ieslīgt dziļā miegā, bet smadzenes vēl ir nomodā.

2. Tavi sapņi nemitīgi atkārtojas

Ja piedzīvo sapņus, kuri ir nepārtraukti saistīti ar vienu un to pašu tēmu, vai arī sapņus, kuri atkārtojas, tad tas liecina par stresu. Periodiskie murgi savukārt liecina par iespējamu depresiju un stresa traucējumiem.

3. Ķermenis veic smadzeņu attīrīšanos!

Tas skan tiešām dīvaini, bet tā diemžēl ir taisnība. Dienas laikā tu uzņem daudz informācijas un pilnīgi visu atcerēties nav iespējams, tādēļ, tavas smadzenes šķiro lietderīgo un nelietderīgo informāciju.

4. Miegs veicina ķermeņa skaistumu

Mēs jau ilgu laiku esam zinājuši, ka miega izraisīti procesi, kas saistīti ar šūnu augšanu un remontu. Šī šūnu dzīšana attiecas uz kolagēnu ādā. Kolagēns veicina ādas veselību, uzlabojot tās elastību un stingrību. Tāpēc termins “skaistuma miegs”.

5. Miegā tu mēdz runāt

Cilvēki runā miegā, kad uz mazu mirkli mute un balsene atbild uz impulsiem no smadzenēm. Hroniska runāšana miegā ir reta parādība, bet pa laikam ikviens var nedaudz parunāt miegā.

6. Tu esi paralizēta

Kad tu esi visdziļākajā atjaunošanās miega fāzē, tavās smadzenēs esošās vielas savienojas un paralizē muskuļus, kas tev liedz kustēties. Zinātnieki uzskata, ka šī ķīmiskā reakcija ir izdzīvošanas funkcija – lai mēs miegā nesadarītu sazin ko. Retos gadījumos persona var būt nomodā, kad vielas smadzenēs veido paralīzes reakciju, un šo stāvokli sauc par miega paralīzi – saproti, kas notiek apkārt, bet kustēties nespēj.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.