5.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā saglabāt “mūžīgo” jaunību?

 

1. Ēdienkartei ir jāatbilst jūsu vecumam. 30-gadīgām sievietēm pirmās grumbiņas parādīsies vēlāk, ja viņas regulāri ēdīs aknas un riekstus.

2. Cilvēkiem pēc 40 gadiem ir noderīgs beta karotīns. Pēc 50 gadiem kalcijs uzturēs formā kaulus, bet magnijs – sirdi. Vīriešiem pēc 40 gadiem ir nepieciešams selēns, ko satur siers un nieres. Selēns aizsargā pret stresu. Uzņemot zivis, pēc 50 mēs aizsargāsim sirdi un asinsvadus.

3. Darbs ir svarīgs veselīga dzīvesveida elements. Mēģiniet atrast sev atbilstošu nodarbošanos. Dažas profesijas, pēc sociologu domām, palīdz saglabāt jaunību. Piemēram, diriģents, filozofs, mākslinieks un mācītājs.

4. Atrodiet sev otru pusīti. Mīlestība un maigums ir labākais līdzeklis pret novecošanos.Kad cilvēks ir iemīlējies, viņa organisms izstrādā hormonu endorfīnu, ko sauc arī par laimes hormonu. Tas stiprina organisma imunitāti.

5. Palieciet pie saviem uzskatiem. Apzināti dzīvojošs cilvēks ievērojami retāk krīt depresijā un jūtās nomākts, nekā tas, kurš pasīvi peld pa straumi.

6. Kustieties! Pat 8 minūtes sporta aktivitāšu dienā paildzina dzīvi. Kustību procesā atbrīvojas augšanas hormoni, kuru izstrāde mazinās pēc 30 gadu vecuma.

7. Guliet vēsā istabā. Ir pierādīts tas, ka gulēšana 17-18 grādu temperatūrā palīdz ilgāk saglabāt jaunību. Iemesls ir faktā, ka organisma vielmaiņa un novecošanās procesi ir atkarīgi arī no apkārtējās vides temperatūras.

8. Laiku pa laikam lutiniet sevi. Dažreiz pretstatā veselīga dzīves veida rekomendācijām atļaujiet sev apēst gardu kumosiņu.
 
9. Nevajadzētu vienmēr paturēt dusmas sevī. Tas, kurš vienmēr pārmet sev, nedalās ar savām bēdām, nestrīdas, ir vairāk pakļauts dažādām slimībām, tai skaitā arī ļaundabīgiem audzējiem.
 
10. Trenējiet galvas smadzenes. Miniet krustvārdu mīklas, spēlējiet prāta spēles, mācieties svešvalodas. Centieties retāk izmantot kalkulatoru, rēķiniet galvā.

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.