0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Latvijas iedzīvotāju iecienītākā tēja – klasiskā melnā tēja

 

Tēja ir viens no biežāk lietotajiem siltajiem dzērieniem Latvijā – ik dienas iedzīvotāji izdzer vidēji divas krūzītes šī dzēriena, taču ziemā tējas patēriņš ievērojami pieaug. Lai arī tējai ir neskaitāmi veidi, Latvijas iedzīvotāji par visiecienītāko atzinuši klasisko melno tēju, liecina “Lipton” pieejamie dati. Pārsvarā iedzīvotāji dzer tēju dienas vidū, lai ieturētu pauzi darba laikā, vai vakarā, lai atslābinātos un sasildītos.

 85% Latvijas iedzīvotāju ikdienā lieto tēju. Karstais dzēriens ir iecienīts visās vecuma grupās – gan bērnu un jauniešu, gan pieaugušo un pensionāru vidū -, turklāt tējas patēriņš īpaši pieaug, gada aukstajai sezonai sākoties. Iedzīvotāji Latvijā, līdzīgi kā pārējās Baltijas valstīs, visvairāk ir iecienījuši tieši melno tēju; otrā pieprasītākā ir melnā augļu tēja, kas ir pieejama dažādās garšu variācijās, kā arī zaļā tēja, kas ir īpaši iecienīta savu veselībai labvēlīgo īpašību dēļ.

Visbiežāk tēja tiek dzerta dienas vidū, lai ieturētu pauzi no darba un atpūstos, kā arī vakaros, lai sasildītos un atslābinātos pēc garās darba dienas. Tēja sader ar dažādiem ēdieniem, taču Latvijas iedzīvotāji pārsvarā to iecienījuši baudīt kopā ar cepumiem (45%) vai vienu pašu bez piedevām (34%). Iedzīvotāji atzīst, ka labprāt ar tēju papildina jebkuru maltīti. Tēja ir arī lielisks veids, kā socializēties un radīt patīkamu pirmo iespaidu, jo cilvēki ar siltu dzērienu rokās tiek uzskatīti par īpaši patīkamiem un atvērtiem. 

Tējas patēriņš īpaši pieaug rudens un ziemas mēnešos, kad cilvēki vairāk kā jebkuros citos gadalaikos vēlas sasildīties  un izvairīties no saaukstēšanās, taču ne visi Latvijas iedzīvotāji var atļauties iegādāties tēju. Kā liecina pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” dati par trūkumā nonākušo iedzīvotāju tējas patēriņu Latvijā, liela daļa aptaujāto apgalvo, ka tēju cenšas ievākt pļavās paši, jo ierobežoto līdzekļu dēļ īpaši ģimenēm ar bērniem veikalos to iegādāties ir apgrūtinoši. Grūtībās nonākušiem iedzīvotājiem saslimšanas gadījumā viens no veidiem, kā ātrāk atveseļoties, ir tieši tējas dzeršana, jo medikamenti ir dārgi un cilvēkiem nākas veselību uzlabot pašu spēkiem.

Novērtējot tējas nozīmi iedzīvotāju ikdienā, īpaši aukstajā sezonā, “Lipton” kopā ar “Paēdušai Latvijai” aicina piedalīties labdarības akcijā “Dāvā tasi siltuma Latvijas ģimenēm” un atbalstīt trūkumā nonākušās ģimenes. Latvijas iedzīvotāji ir aicināti iegādāties jebkuru tējuun ziedot to īpašās ziedojumu kastēs “Mego” veikalos visā Latvijā. “Lipton” ziedotās tējas nogādās “Paēdušai Latvijai”,kur tās tiks pievienotas iedzīvotāju saziedotajām pārtikas pakām. Par katru ziedoto “Lipton” tējas paciņu, “Lipton” pievienos vēl vienu papildu paciņu, lai tādējādi nodrošinātu, ka pēc iespējas vairāk pārtikas pakās tiktu pievienota tēja.  

Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” ik gadu sniedz palīdzību aptuveni 23 000 trūkumā nonākušām personām. “Paēdušai Latvijai” pārtikas pakas tiek komplektētas no ražotāju, pārstrādātāju, tirgotāju un iedzīvotāju ziedotajiem pārtikas produktiem. Tās tiek dalītas iedzīvotājiem visā Latvijā sadarbībā ar vietējām labdarības organizācijām un pašvaldību sociālajiem dienestiem. Līdz šim brīdim tēja nav tikusi iekļauta izsniedzamo produktu sarakstā, taču ziemas periodā šo produktu cilvēki novērtē vairāk nekā jebkurā citā gadalaikā.

Kampaņa līdz 10. decembrim norisināsies veikalos “Mego” visā Latvijā. Veikalu saraksts un papildu informācija pieejama: www.paedusailatvijai.lvun www.lipton.lv.

Papildu informācija: Paēdušai Latvijai

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.